Din Zona

O companie din SUA va cultiva cannabis în Transilvania

cannabis transilvania

PHI Group, un fond american de investiții în resurse naturale și agricultură, vrea să cultiveze cannabis medicinal pe câmpurile Transilvaniei, alături de alte plante cu potențial curativ, scrie Profit.ro.

Compania are în plan inclusiv deschiderea unui centru de wellness în zonă, pentru turiștii aflați în căutarea unor tratamente naturiste.

În ultimii ani, șapte state americane au legalizat vânzarea marijuanei în scop recreațional, în cadrul unui sistem reglementat legal, pe bază de licențe și cu plata taxelor aferente. Introducerea acestei măsuri a dus la creșterea veniturilor la aproximativ 7 miliarde de dolari, iar estimările arată că până în 2025, acestea vor atinge 56 de miliarde de dolari.

PHI Group estimează că proiectul din România le va aduce venituri de 150 de milioane de dolari în 2019.

Compania nu indică numele partenerului român, dar strategia este pregătită în contextul în care, în mai 2017, PHI Group a încheiat un acord angajant pentru preluarea a 51% din acțiunile Maxagro, companie agricolă românească. Cele două companii au afirmat atunci că vor să strângă 50 milioane de dolari pentru extinderea afacerilor firmei locale.

Mai multe informaţii puteţi afla de aici.Lasă un răspuns

Site creat de