Social & Cultura, Important

O echipă de programatori participă la Swimathon Cluj pentru a ajuta trei copii crescuți de bunică să aibă o locuință decentă

9e3b112c cb9a 4838 ae7f f2a5544a7ed7

O echipă de 6 angajați de la Imprezzio Global participă la Swimathon Cluj, în data de 2 iulie, pentru a strânge fonduri pentru viitoarea locuință a unei bunici care crește trei copii într-un fost CAP din Mociu. Fondurile vor susține finisarea și mobiliarea unei locuințe Habitat for Humanity din Jucu, dar și costurile logistice ale unei zile de voluntariat, în care angajații Imprezzio Global vor lucra la amenajarea locuinței.

Echipa de înotători, încrezătoare în forțele proprii, a luat decizia de a participa la Swimathon împreună. „Exista dorința să ne implicăm pentru o cauză de ceva timp și toți avem o pasiune pentru sport și provocări. Ne-am decis să înotăm pentru Habitat for Humanity Cluj pentru că toți am empatizat cu nevoia unei locuințe. Acasă e locul este ți-e familia, unde te simți în siguranță și unde te pregătești pentru viitor,” explică Tudor Ciuleanu, managerul Imprezzio Global.

Tinerii programatori vor înota pentru o familie care locuiește în chirie într-un fost CAP, amenajat într-o locuință de 35 mp, în Mociu. Raveca Crișan își crește acolo, în condiții greu de imaginat, fiica și doi nepoți, care au rămas în grija ei după ce părinții lor au plecat, pe rând, la muncă în străinătate și au încetat să țină legătura cu copiii, sau să îi susțină în vreun fel.

Cine e familia-parteneră Habitat pentru care înoată programatorii?

Familia Crișan locuiește în două încăperi micuțe, într-un fost CAP, fără apă curentă, fără încălzire și cu o rețea electrică improvizată. Aduc apă cu bidoane și sticle de la 1 km distanță, iar în colțul încăperii, o sobă veche de lemne îi încălzește iarna. În ciuda condițiilor, familia e strâns legată. Copiii își fac temele împreună la o măsuță deasupra căreia atârnă un bec firav, iar în locuri de onoare, pe perete și pe un raft de dulap, stau poze cu copiii, toate făcute la școală.

Singura dorință a familiei Crișan e să rămână împreună. La finalul verii, vor trebui să plece din locul în care stau în chirie, fiindcă proprietarul a vândut clădirea și terenul dimprejur. Ideea de a locui într-o casă Habitat le-a dat, pentru prima dată după mult timp, speranță pentru viitor. „Nu mi-a venit să cred, când mi-au spus că vom putea sta într-o casă Habitat. Pentru mine n-am mai sperat, nu mai aveam așteptări, deja a trecut mai bine de jumătate din viața mea în care am locuit în tot felul de locuri. Dar mă gândesc la copii, ei merită mai mult decât ce găsesc aici”, povestește Raveca Crișan.

Cum poți să te implici?

Orice persoană care vrea să susțină mutarea familiei Crișan într-o locuință Habitat, poate contribui online, pe site-ul Swimathon (www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro), sau să doneze la evenimentul în sine, care are loc sâmbătă, 2 iulie, de la ora 9.00, la Complexul de Natație „Universitas” al Universității Babeș-Bolyai. Toate donațiile se vor face cu mențiunea de a le direcționa către proiectul „Comunitatea Habitat for Humanity Cluj din Jucu”.

Despre Habitat for Humanity Cluj

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei viziune este o lume unde fiecare are o locuință decentă. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 1.000.000 de locuinţe pentru 5 milioane de persoane din 80 de ţări.

La nivel local, în cei 17 ani de activitate Habitat for Humanity Cluj a asistat 576 de familii, respectiv 1.179 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 92 de locuințe în 7 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a peste 400 de locuințe. Mai mult, peste 4500 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat for Humanity Cluj, pentru a oferi locuințe decente pentru familii cu venituri mici, care locuiesc în spații improprii.Lasă un răspuns

Site creat de