Uncategorized

O idee simpla care ar infrumuseta Clujul (FOTO)

ufunk plaques egout japonaises 7

Pe retelele de socializare au circulat, in aceste zile, cateva articole despre capacele de canalizare de pe strazile din Japonia. Nimic interesant la prima vedere, insa imaginile respective ar putea sa dea idei unor oameni cu vointa din Cluj-Napoca. Strazile dintre blocurile cenusii ale Manasturului, Marastiului sau Grigorescului ar putea fi infrumusetate intr-o maniera relativ usoara. Daca infrumusetarea blocurilor a dat rateuri din cauza culorile pestrite, capacele canalelor de pe strazile din Cluj ar putea schimba aspectul comunist inca prezent.

Acestea ar putea fi vopsite precum canalele fotografiate in Japonia de Fabien Parse. Fotograful a calatorit din Tokyo pana la Hiroshima prin orasele Kawagoe, Nagoya, Gero Onsen, Osaka si Kawaguchiko unde a descoperit arta la propriile picioare. Capacele din orasele nipone cenusii si murdare au fost transformate de artistii japonezi in adevarate opere de arta care au dat culoare strazilor monotone. Astfel, fiecare capac metalic a primit cate o poveste, iar dupa finalizarea picturilor respectivul proiectul a atras mii de sustinatori.

De mentionat este faptul ca in Craiova a fost deja implementat un astfel de proiect, iar elevii Liceului de Arte „Marin Sorescu” au pictat numeroase capace de canal din oras. Rezultatul a fost unul uimitor, iar municipalitatea doreste ca elevii craioveni sa continue proiectul pe toate strazile din oras. Asadar, un astfel de proiect ar putea fi aplicat si la Cluj cu putina sustinere din partea primariei.Lasă un răspuns

Site creat de