Din Oras

O nouă acțiune de dezinsecţie pentru combaterea țânțarilor la Cluj

dezinsectie cluj

Primăria Cluj-Napoca va efectua, în perioada 6 – 30 iunie, o nouă acţiune de dezinsecţie pe domeniul public și privat. Aceasta se va desfăşura între orele 21.00 – 06.00. În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazută se va decala și/sau prelungi.

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, actiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, să efectueze tratamente de dezinsecţie în subsoluri, casa scării de la blocuri, depozite de anvelope uzate etc în această perioadă.

Produsele folosite în acțiunea de dezinsecție sunt K”OTHRINE PROFI EC 250 – substanță pentru combaterea adulților, inclusiv a speciei Aedes Albopictus, responsabilă pentru răspândirea virusului Zika, și VECTOBAC WG – produs insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă. Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Natională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xn respectiv Xi de toxicitate și se regasesc in Registrul Național al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană. În caz de ingerare accidentală, antidotul este vitamina K1 și se găsește la Spitalul de Urgență Cluj.

 Acţiunea se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale:

  • Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităţilor (republicată);
  • Ordinul 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei;
  • Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului public de deratizare, dezinsecție și dezinfecție din municipiul Cluj-Napoca, aprobat prin HCL nr. 350/2015.


Lasă un răspuns

Site creat de