Important, Timp liber

O nouă utilizare a Canalului Morii din Cluj-Napoca: picnic, teatru și proiecţie de film în aer liber (FOTO)

„Verde pe Canalul Morii” este primul experiment de reorganizare de cartiere sprijinit prin Fondul de Inovare al Centrului Cultural Clujean. Echipa proiectului, formată din 10 clujence cu inițiativă, a lucrat cu vecinii într-un proces de consultare care a imaginat moduri în care spațiul dintre blocuri ar putea fi mai bine folosit împreună.

La finalul perioadei de experimente temporare, rezultatele vor fi înmânate Primăriei pentru a constitui o sursă de inspirație pentru un proiect de îmbunătățire a spațiului public în cartier.

Spațiul a fost modelat în funcție de opiniile tale și ale vecinilor tăi, iar acum a fost momentul să ne adunăm cu toții la un mare picnic de inaugurare, în cadrul căruia am utilizta piesele de mobilier urban proiectate și realizate de către echipa Verde pe Canalul Morii și de voluntarii Asociației Studenților Arhitecți din Cluj. A fost pregătită muzică bună, teatru, mâncare, jocuri și film” au transmis organizatorii.

 

Proiectul pentru zona Scorțarilor – Canalul Morii propune realizarea unui traseu pietonal pe malul stâng al canalului Morii, între strada Scorțarilor și punctul termic dintre blocuri. Riveranii sunt implicați în realizarea de intervenții temporare pentru a testa diverse scenarii de amplasare și utilizare pentru mobilier de ședere, jardiniere cu vegetație, coșuri de gunoi, facilități sanitare și schimbarea unor elemente cromatice ale zonei” declarau reprezentanţii Centrului Cultural Clujean la sfârşitul anului trecut.

photo: Radu Pădurean

 Lasă un răspuns

Site creat de