Social & Cultura

O zi cu păsări în Muzeul Satului de la Cluj-Napoca

muzeul satului cluj

Societatea Ornitologică Româna (SOR), prin Biroul Teritorial Cluj, organizează cea de-a treia ediție a evenimentului „O zi cu păsări în Muzeul Satului” pe 11 iunie 2016. Evenimentul se va desfășura în Parcul Etnografic Romulus Vuia cu începere de la ora 8:00 și este o acțiune a proiectului „Păsările Clujului prin muzică și tradiție”. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Vom începe ziua devreme, între orele 8:00 și 10:00 avînd loc acțiunea de inelare a păsărilor, favorita copiilor la edițiile anterioare. De la ora 10:00 intră în scenă și activitățile deja consacrate. Participanții vor putea trece, pe rând, pe la standurile cu jocuri sau pe la atelierele cu activități de artizanat (olărit, pictură pe ceramică și pe lemn, construire de cuiburi), toate inspirate de păsări. Vor putea identifica păsările din parc cu ajutorul organizatorilor, al binoclului i al determinatorului. Vom avea și activități de aventură, atât pentru cei mici cât și pentru nsoțitori. De asemenea, colegii noștri de la Vivariul Universității Babeș-Bolyai vor fi din nou alături de noi cu o altă senzație a evenimentului: o mică expoziție de animale vii, pregătite pentru interacțiunea educativă cu tinerii participanți.

Acțiunile evenimentului sunt destinate în special copiilor și familiei; prin ele ne dorim să aducem publicul mai aproape de păsări și de natură, să atragem atenția asupra biodiversității urbane, a importanței acesteia și a datoriei noastre de a o proteja.

Programul evenimentului:

08:00 – 10:00 Inelare de păsări
10:00 – 17:00 Ateliere de artizanat, Jocuri pentru copii, Activități de aventură, Mini-expoziție de
animale vii, Observarea păsărilor

Participarea la eveniment este gratuită, dar biletul de intrare în Parcul Etnografic costă 6 Ron
pentru adulți și 3 Ron pentru copii.
Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Co nsiliului Local Cluj-Napoca. Partenerii evenimentului
sunt Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Parcul Etnografic ”Romulus Vuia”, Cluj.com, Vivarium – UBB, Salvamont Salvaspeo Vlădeasa Cluj.Lasă un răspuns

Site creat de