De Vazut

Oamenii de stiinta au descoperit ca poti manca cat de multa ciocalata vrei – Uite de ce

ciocolata

Intotdeauna este placut sa gasesti o scuza sa faci ceea ce iubesti tu cel mai mult… sa mananci ciocolata, spre exemplu. Din fericire pentru multi dintre noi, oamenii de stiinta favorizeaza acum acest „dulce obicei”.

Ciocolata ne face mai destepti

Este adevarat! Este dovedit stiintific.

968 de oameni cu varste cuprinse intre 23 si 98 au participat intr-un studiu care se ocupa sa descopere ce beneficii aduce ciocolata sanatatii noastre. Este dovedit ca persoanele care mananca ciocolata des au mai bine dezvoltata memoria vizuala, o abilitate impresionanta de a memora lucruri, o mai buna putere de concentrare. In plus, oamenii de stiinta au descoperit ca mancand ciocolata incetineste imbatranirea creierului si previne aparitia bolilor, precum dementa.

Substantele din ciocolata care au aceste efecte benefice asupra activitatii noastre mentale sunt numite „teobromine”. In orice caz, majoritatea acestor substante sunt gasite in ciocolata neaga si numai in cantitati mai mici in lapte si in ciocolata alba. Deci, dupa cum poti vedea, sansa de a obtine aceste beneficii depinde de tipul de ciocolata.Lasă un răspuns

Site creat de