Uncategorized

Oficial: Câinii pot călători cu autobuzul prin Cluj, dacă stăpânii le cumpără bilet

caine cluj

Consilierii locali din Cluj-Napoca au votat, astăzi, proiectul privind deținerea câinilor și accesul persoanelor însoțite de câini în municipiul Cluj-Napoca. În cadrul respectivului regulament a fost specificat şi accesul patrupedelor în mijloacele de transport în comun din oraş.

Întreg proiectul a fost votat de consilieri, astfel încât acum accesul câinilor din Cluj-Napoca în mijloacele de transport în comun este permis dacă stăpânul va cumpăra, însă, bilet şi pentru animal.

Deşi proiectul a trecut, acesta va permite accesul câinilor în mijloacele de transport CTP Cluj pentru o perioadă de 18 luni. Apoi, se va realiza o analiză, iar dacă acest proiect este considerat unul benefic va fi implementat pe o perioadă nedeterminată.

Acest proiect privind accesul animalelor în mijloacele de transport în comun a iscat discuţii si dezbateri printre locuitorii municipiului. Consilierul Ioan Bildea a realizat şi un sondaj pentru a afla care sunt preferinţele clujenilor cu privire la această problemă.

Detaliile regulamentului pot fi gasite AICI.

regulament caini cluj0 Comments

  1. Mi se pare o tâmpenie să cumperi bilet pentru câine.
    Legea s-a vrut a fi implementata pentru persoanele însoțite de câini, adica cu anumite dizabilitati, persoane care probabil nu pot munci și trăiesc dintr-o pensie de handicap. E stupid să pui un om cu dizabilitati să plătească bilet și pentru câinele ce îl însoțește peste tot!

Lasă un răspuns

Site creat de