Uncategorized

Oficial: Câinii pot călători cu autobuzul prin Cluj, dacă stăpânii le cumpără bilet

Consilierii locali din Cluj-Napoca au votat, astăzi, proiectul privind deținerea câinilor și accesul persoanelor însoțite de câini în municipiul Cluj-Napoca. În cadrul respectivului regulament a fost specificat şi accesul patrupedelor în mijloacele de transport în comun din oraş.

Întreg proiectul a fost votat de consilieri, astfel încât acum accesul câinilor din Cluj-Napoca în mijloacele de transport în comun este permis dacă stăpânul va cumpăra, însă, bilet şi pentru animal.

Deşi proiectul a trecut, acesta va permite accesul câinilor în mijloacele de transport CTP Cluj pentru o perioadă de 18 luni. Apoi, se va realiza o analiză, iar dacă acest proiect este considerat unul benefic va fi implementat pe o perioadă nedeterminată.

Acest proiect privind accesul animalelor în mijloacele de transport în comun a iscat discuţii si dezbateri printre locuitorii municipiului. Consilierul Ioan Bildea a realizat şi un sondaj pentru a afla care sunt preferinţele clujenilor cu privire la această problemă.

Detaliile regulamentului pot fi gasite AICI.

regulament caini cluj

0 Comments

  1. Mi se pare o tâmpenie să cumperi bilet pentru câine.
    Legea s-a vrut a fi implementata pentru persoanele însoțite de câini, adica cu anumite dizabilitati, persoane care probabil nu pot munci și trăiesc dintr-o pensie de handicap. E stupid să pui un om cu dizabilitati să plătească bilet și pentru câinele ce îl însoțește peste tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Site creat de