Uncategorized

Olimpiada CuGeT își află sâmbătă finaliștii

olimpiada cuget

Prima ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT se pregătește de aflarea finaliștilor. Sâmbătă, 27 februarie, de la ora 14.00, vor avea loc semifinalele competiției, care se desfășoară la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor – FSEGA. Aproape 800 de tineri clujeni sunt așteptați în această etapă, majoritatea elevi de liceu. Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este un proiect în premieră, lansat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj și Vitrina Advertising, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Ne bucurăm că Olimpiada CuGeT a stârnit curiozitatea și dorința de a participa din partea unui număr atât de mare de tineri încă de la acestă primă ediție. Discuțiile cu ei ne-au confirmat că tinerii clujeni sunt interesați de ceea ce se întâmplă în jurul lor și motivați să exceleze atât în domenii singulare, cât și prin cunoștințele de cultură generală. Le mulțumim partenerilor proiectului, cu ajutorul cărora putem să răsplătim câștigătorii CuGeT cu premii consistente”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

La fel ca în etapele precedente, în semifinale participanții vor primi chestionare cu 25 de întrebări și vor avea la dispoziție 15 minute pentru a răspunde corect la cât mai multe dintre acestea. Departajarea finaliștilor se va realiza printr-o probă suplimentară de baraj. Domeniile testate sunt: Artă; Științele naturii; Științele exacte; Sport; Teatru și film; Literatura română și universală; Geopolitică și Cluj-Napoca. Întrebările sunt adaptate celor trei categorii de vârstă: clasele IX-X, clasele XI-XII și tineri de 18-25 de ani. 45 cei mai buni participanți se vor califica în finala din luna aprilie. Toți finaliștii vor fi recompensați cu câte 150 de lei, iar câștigătorii din fiecare grupă de vârstă vor primi câte 5.000 de lei, ocupanții locului doi – câte 3.500 de lei, și cei de pe locul trei – câte 2.000 de lei. Fondul de premiere este asigurat integral de AFA Cluj.

Potrivit organizatorilor, susținerea mediului privat pentru acest proiect este în creștere. Companiei Eximtur, partener principal al CuGeT, i s-a alăturat și Liberty Technology Park. „Proiectul CuGeT este un proiect inovator, care susține dezvoltarea și recompensarea tinerilor merituoși și care contribuie la coagularea comunității clujene. Sunt valori împărtășite și de Liberty Technology Park, astfel încât era firesc să ne alăturăm proiectului”, a completat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj. Partenerii proiectului le vor oferi finaliștilor oportunități de traininguri și internship-uri în cursul acestui an.

La această primă ediție a CuGeT s-au înscris 22 de licee din Cluj-Napoca. 7.200 de chestionare au fost distribuite la etapa „pe clasă” a competiției, desfășurată în toamna anului trecut și în urma căreia au trecut mai departe peste 1.400 de elevi. În urma etapei „pe școală”, din luna ianuarie a acestui an, s-au calificat în semifinale peste 700 de elevi. În paralel, tinerii înscriși în competiție prin intermediul site-ului oficial au participat și ei la o primă departajare, în luna ianuarie.

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj. Co-organizator: Vitrina Advertising. Parteneri oficiali: Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Partener principal: Eximtur. Desfășurat cu sprijinul Liberty Technology Park Cluj. Parteneri: Consiliul Județean al Elevilor, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. Co-producător: TVR Cluj. Parteneri media: Kiss FM, Actual de Cluj, Bună ziua Cluj, Cât Costă Clujul, Clujul Cultural, Cluj Life, Cluj Today, eClujeanul, I Love Cluj, Monitorul de Cluj, Transilvania Reporter, Ziua de Cluj.

Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj este o asociaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „Clujul are atitudine”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.

Mai multe informații despre CuGeT: www.cuget.afacj.ro

Mai multe informații despre AFA Cluj:  www.afacj.ro, www.facebook.com/afaclujLasă un răspuns

Site creat de