Timp liber, Important

A opta ediţie a festivalului Comedy Cluj a început cu sala plină

Comedy Cluj

„Hunt for the Wilderpeople”, filmul neozeelandez care a deschis cea de-a 8-a ediție a Festivalului Internațional Comedy Cluj, a umplut, în această seară, sala cinematografului „Florin Piersic”, semn că alegerile exotice ale organizatorilor sunt pe placul publicului clujean.

Am pregătit o ediție foarte curajoasă ca și selecție și sperăm că veți profita la maxim de faptul că ne-am străduit să aducem filme din întreaga lume, de la Guatemala la Coreea de Nord, din Australia în Chile. Am dezvoltat și secțiunea de teatru, avem 5 piese în premieră în Cluj”, a spus, în cadrul Galei de deschidere, Horațiu Dan, directorul Comedy Cluj.

Primul weekend al festivalului îmbină premierele cinematografice cu teatrul.

Sâmbătă, de la ora 20:00, la cinema Florin Piersic, este programată premiera celui mai recent film semnat de Radu Jude care, după succesul internațional cu „Aferim”, a ridicat mult așteptările publicului. Înainte de acesta, de la ora 15:00, la același cinematograf, vă invităm să nu ratați „Farsa la nivel de artă”, prima proiecție din secțiunea „Docu-Comedy”.

Patru dintre cele opt filme aflate în competiția pentru Cel mai bun film la Comedy Cluj 2016 își au premierele în acest sfârșit de săptămână, iar scurtmetrajele studențești din competiția de profil rulează și ele, duminică, de la 17:30, la Cinema City Iulius Mall.

Noi scurtmetraje, de data aceasta cele din competiția „mare”, sunt proiectate tot duminică, la cinema Dacia, locație nouă în Comedy Cluj. Toate proiecțiile de aici sunt gratuite.

Duminică seara, publicul va avea de făcut o alegere foarte dificilă. „Politik.ON” se joacă, de la 19:30, pe scena Studioului Euphorion la Teatrul Național. Cea mai proaspătă piesă semnată de Radu Iacoban îi readuce la Cluj pe Andreea Vasile, Ionuț Grama și Letiția Vlădescu, într-o comedie cu o temă politică foarte actuală: alegerile și manipulările din campanii.  La 20:30, cinema Florin Piersic găzuduiește premiera în România a „Swiss Army Man”, filmul în care Daniel Redcliffe joacă un cadavru multifuncțional.

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj se desfășoară, la Cluj‑Napoca, în perioada 21-30 octombrie 2016.Comedy Cluj 2016 este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană, fiind prezentat de  Banca Transilvania.

Festivalul beneficiază de sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca și susținut de Cinema City Romania și Cinema Florin Piersic.

Parteneri instituționali: Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Sapientia, Centrul de Cultura Urbana Casino, Casa de Cultura Cluj Napoca, Teatrul NationalLasă un răspuns

Site creat de