De Vazut

Oraşul în care semafoarele sunt instalate în trotuar pentru cei care nu îşi pot dezlipi ochii de telefon (VIDEO)

semafor trotuar augsburg germania

Puţine ţări iau în serios culorile semaforului aşa cum o face Germania. Administraţia locală a oraşului Augsburg a observat un comportament diferit al pietonilor: aceştia nu îşi mai pot dezlipi ochii de pe telefon, iar mulţi dintre aceştia ajung să ignore lumina roşie a semaforului. Din această cauză, numărul accidentelor rutiere este în creştere.

Astfel, municipalitatea a încercat să rezolve situaţia prin instalarea luminilor de semafor direct in trotuar pentru ca cei care sunt mereu cu ochii în smartphone să observe lumina roşie sau verde a semaforului.

Am dus atenţia la un alt nivel” a declarat reprezentantul PR al oraşului, Stephanie Lermen. Oficialul primăriei crede că investiţia este una benefică, deoarece un studiu recent realizat arată că 20% din pietoni sunt distraşi de telefoanele lor. Din studiul respectiv reiese că tinerii sunt puşi în pericol atunci când traversează strada, deoarece aceştia rămân concentraţi pe profilele de Facebook sau pe discuţiile de pe WhatsApp şi nu îşi mai ridică privirea pentru a vedea ce se întâmpla în jurul lor.

Potrivit, însă, ziarului Süddeutsche Zeitung o parte din locuitorii din Augsburg se declară nemulţumiţi de această investiţie: „Este o risipă de bani. Nici nu am observat aceste semafoare” spun mulţi dintre contestatarii proiectului.

Cu toate acestea, administraţia locală justifică investiţia dând ca exemplu un accident rutier în care o fetiţă de 15 ani şi-a pierdut viaţa când traversa strada. Aceasta a fost distrasă de telefonul său şi nu a observat culoarea roşie a semaforului.

Rămâne, totuşi, de văzut dacă astfel de proiecte vor fi implementate şi în alte mari oraşe.Lasă un răspuns

Site creat de