Social & Cultura

„Orfeul Transilvan” – concert de muzică clasică la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

concert de muzica clasica

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, vă invită duminică, 28 august, de la ora 17.00, la un CONCERT DE MUZICĂ CLASICĂ susținut de formația de cameră „Orfeul Transilvan”:

Silvia Salanță – flaut

Lucia Pop – vioară

Mihai Barbul și Octavian Morea – violoncel

În program, lucrări de J. E. Galliard, Marco Ucellini, Philipp van Wichel, Johann Jacob Bach, Ludwig van Beethoven, Octavian Morea.

În cadrul evenimentului vor fi lansate piese de teatru semnate de violoncelistul Octavian Morea.

Evenimentul va avea loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21, duminică, 28 august 2016, ora 17.00.

Intrarea este liberă.


OCTAVIAN MOREA s-a născut la Timișoara, la 7 decembrie 1941. Dechiderea pentru domeniul muzical I-a fost insuflată de părinții săi (mama-coristă, tatăl-profesor de vioara). A studiat violoncelul în Timișoara și mai târziu la Cluj. După absolvirea Liceului de muzică, a fost solist cu orchestra liceului sub bagheta profesorului Guttman Mihàly. Studiază în continuare violoncelul la Conservatorul de Muzică din Cluj, încheind studiul la București, in 1966. A fost elevul profesorilor J. Boroș, Orlov, G. Jarosevici, G. Bobolyi, J. Boniș, Radu Albulescu.

A fost membru al Orchestrei Operei Române din București, membru al Orchestrei Filarmonice „George Enescu” din București. Cu ocazia turneului artistic la care a putut participa, la 29 iunie 1977, în Belgia, cere azil politic în această țară și este angajat la Orchestra Filarmonică din Liège, unde își încheie și carierea în decembrie 2006. A susținut numeroase concerte cu Orchestra de Carmeră Orfeu (pe care a înființat-o în 1985), ca dirijor și solist („Plimbare Elvețiană”, „Concertul Etrusc”, „Cântec barbar”, „Dans Armenesc”, „Variațiuni romantice”, „Case vechi din București”, „Rapsodie Maghiară”, lideuri, sonate etc.  De asemenea, a scris poezie, piese de teatru (mai însemnate au fost „Nimic despre Femei” și „Totul despre Femei”).Lasă un răspuns

Site creat de