De Vazut

Organizarea Locuinței – Principii și sfaturi

Organizarea Locuinței - Principii și sfaturi

Mulți dintre noi se gândesc serios atunci când vor să își cumpere o nouă locuință și chiar fac sacrificii în acest sens pentru a găsi cea mai potrivită soluție pentru familiile lor. Unii dintre ei apelează la credite, în timp ce alții câștigă suficient de mult pentru a-și permite să cumpere o locuință oriunde își doresc. Indiferent care ar fi soluția, astăzi discutăm cu cei care se află la prima lor locuință, cei care nu au mai avut până acum propriul apartament sau propria casă și încearcă să o organizeze cât mai bine. Te afli în această situație? Citește până la final acest articol și ascultă de sfaturile noastre.

Aplică principiul de Decluttering

Folosit deja destul de frecvent și în România, principiul de Decluttering este cel care te ajută să scapi de toate lucrurile pe care nu le folosești, dar de care ești într-un fel sau altul dependent, atașat sau acele lucruri fără de care nu poți trăi. Ei bine, aceste lucruri fără de care nu poți trăi, dar pe care nu le folosești niciodată nu există. Ceva ce nu folosești nu are cum să aibă un impact asupra vieții tale, prin urmare trebuie să scapi de ele deoarece vrei să te organizezi mult mai bine. Principiul de Decluttering îți va impune să iei fiecare metru pătrat al locuinței tale și să îl cureți astfel încât să scapi de toate lucrurile și obiectele inutile care te împiedică să te concentrezi asupra aspectelor importante.

Un lucru pe care îl poți lua în considerare atunci când trebuie să decizi dacă arunci sau nu un obiect este dacă îți provoacă sau nu bucurie. Uită-te la un obiect timp de câteva secunde, iar răspunsul va veni foarte repede. Dacă nu îți provoacă bucurie, atunci cu siguranță nu ai nevoie de el și trebuie cu siguranță să scapi de el într-un mod sau altul.

Creează spații de depozitare

Și avem aici și un sfat special pentru tine. Încearcă să găsești spații de depozitare nu doar pentru obiectele care trebuie depozitate, dar și pentru electronice, electrocasnice și tot felul de obiecte de dimensiuni mari care ar putea să te încurce în timpul activităților zilnice pe care le pui în aplicare. Poți începe acest lucru prin a monta centrala termică Ariston Altea One+ Net 24 într-un spațiu retras al locuinței, într-un loc încastrat, pentru ca aceasta să nu pară că ocupă foarte mult loc din locuință. Centralele termice din prezent sunt din ce în ce mai compacte și chiar și variantele cu puteri mai mari precum centrala Motan 29 kW, sunt fabricate pentru a nu ocupa mult spațiu.

În rest, poți găsi un spațiu de depozitare pentru orice lucru sau obiect din locuință, iar dacă nu dispui de astfel de spații, nu uita că deasupra capului tău, până în tavan, se află un spațiu/volum pe care nu îl folosești la nimic.

Creează un program de întreținere

Niciodată o curățenie sau o etapă de Decluttering nu se va menține pentru totdeauna. Tocmai de aceea este necesar să faci periodic acest lucru. Periodic trebuie să găsești soluții pentru eficientizarea spațiului în care locuiești. Poți face asta o dată pe lună sau de câteva ori pe an, așa cum se potrivește stilului tău de viață.

Concluzie

Tu care crezi că este cea mai potrivită alegere pentru stilul tău de viață și ce crezi că ar trebui să faci pentru a te organiza mai bine în locuință?

sursa foto: freepik.comLasă un răspuns

Site creat de