De Vazut

Oscar 2019 | Rami Malek a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea celebrului Freddie Mercury

oscar 2019

Noapte magică la Dolby Theatre din Los Angeles, unde a avut loc a 91 a ediție a Premiilor Oscar.

Așa cum se aștepta aproape toată lumea, Rami Malek a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea legendei rock Freddie Mercury, în pelicula ,,Bohemian Rhapsody”. Pentru același rol, actorul fusese premiat deja și cu un Glob de Aur, dar și cu un trofeu Bafta.

Olivia Colman a luat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal. Ea mai are în palmares şi un premiu BAFTA pentru interpretarea rolului Reginei Anne din filmul ,,The Favourite’.

Pelicula ,,Green Book” a primit premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj, iar Oscarul pentru cel mai bun regizor i-a revenit lui Alfonso Cuaron, pentru filmul Roma. Este al doilea Oscar câştigat de Cuaron, după cel la categoria Cea mai bună imagine.

La categoria Cel mai bun actor în rol secundar câștigător a fost Mahershala Ali, pentru rolul din ,,The Green Book”. Actorul a obţinut anul acesta şi Globul de Aur pentru acelaşi rol. Filmul și-a adjudecat și premiul pentru cel mai bun scenariu original.

Iar cea mai bună actriţă în rol secundar a fost desemnată Regina King, pentru rolul din „If Beale Street Could Talk”.

Oscarul pentru Cea mai bună coloană sonoră i-a revenit lui Ludwig Goransson, pentru ,,Black Panther”, iar Shallow, melodia care o are printre compozitori și pe Lady Gaga, a câştigat la categoriea Cel mai bun cântec original.Lasă un răspuns

Site creat de