Uncategorized

Ovidiu Anton a câştigat Eurovision România 2016 (VIDEO)

Eurovision 2016

Publicul l-a trimis în finala de la Stockholm. Cu cele mai multe voturi din partea telespectatorilor, Ovidiu Anton este câştigătorul Eurovision România 2016. Este pentru a cincea oară la Eurovision şi această încercare a fost cu noroc. Ovidiu Anton a câştigat finala Eurovision România, după ce a cucerit inimile românilor cu Moment of Silence, o melodie pe care a compus-o în zilele de proteste de după #Colectiv. Cu „o piesă din suflet, pentru suflete”, cum a numit-o el, Ovidiu a adunat cele mai multe voturi din partea românilor, în spectacolul transmis duminică, 6 martie, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova şi online, pe www.tvrplus.ro, eurovision.tvr.ro, precum şi pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Piesa Moment of Silence a lui Ovidiu Anton a primit un total de 6.585 de voturi de la public în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecţia Naţională Eurovision 2016, care anul acesta s-a desfăşurat la Sala Sporturilor din Baia Mare.

Vă mulţumesc tuturor, publicului care a votat, comunităţii rock din România, artiştilor care m-au susţinut, familiei mele, soţiei mele, echipei mele extraordinare… Îmi pare rău că nu mai e Titus Munteanu, să mă sune şi să-mi spună: ai fost tare! El m-a învăţat că cel mai mare semn de superioritate e bunătatea… Sunt fericit pentru că s-a întâmplat să câştig această ediţie la care doar publicul a votat. Nu vreau să fiu modest, specialiştii mă apreciază, ştiu asta, dar în seara asta este prima dată când am cucerit într-adevăr inimile celor din public. Este important să lupţi pentru visul tău. Nu e uşor să pierzi (iar această victorie vine după multe încercări ale mele), dar seara aceasta demostrează că trebuie să continuăm să încercăm, să nu renunţăm”, a declarat Ovidiu Anton, câştigătorul Selecţiei Naţionale Eurovision 2016.

Clasamentul final al Selecţiei Naţionale Eurovision 2016:
Locul 1 – Ovidiu Anton – Moment of Silence – 6.585 voturi
Locul 2 – Vanotek feat. The Code & Georgian – I’m Coming Home – 4.702 voturi
Locul 3 – Florena – Behind The Shadows – 3.491 voturi
Locul 4 – Dream Walkers – Let It Shine – 2.332 voturi
Locul 5 – M I H A I – Paradisio – 2.142 voturi
Locul 6 – Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ – The Voice – 1.235 voturi

Acum, la finalul Selecţiei Naţionale, vă pot dezvălui faptul că Ovidiu a primit cele mai multe puncte şi în preselecţie, într-o competiţie de aproape 100 de piese. În seara semifinalei, tot el a fost cel care a obţinut cel mai mare punctaj din partea juriului de specialişti şi a trecut în finală. În această seară, publicul a votat la fel, ceea ce confirmă încă o dată valoarea piesei: cele mai multe voturi l-au calificat pe Ovidiu Anton pentru finala de la Stockholm. Cred că pe lângă marele câştigător al serii, Ovidiu, un alt câştigător a fost publicul, care a urmărit cele două spectacole incendiare de la Baia Mare. Sunt mândră de colegii mei din TVR care au produs un show demn de orice televiziune europeană”, a declarat Iuliana Marciuc, producător general Eurovision România.

Juriul de specialitate al Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 şi care, anul acesta, a acordat note concurenţilor doar în semifinală, dar a comentat prestaţiile celor şase finalişti Eurovision România a fost compus din: regizorul muzical Alexandra Cepraga, compozitorul şi producătorul Horia Moculescu, soliştii şi producătorii muzicali Randi şi Zoli Toth şi contratenorul Cezar Ouatu.

Spectacolul finalei a început cu un show cu o desfăşurare amplă de forţe, adevărate legende locale: Paula Seling alături de Dumitru Fărcaş, Corul bărbătesc din Finteuşul Mare, familia Petreuş, Cornelia şi Lupu Rednic. Artiştii din jurius-au întors pe scenă pentru a oferi publicului momente inedite în timpul votării: Zoli TOTH Project împreună cu Ansamblul Naţional de Dansuri Transilvania, Clubul Galactic Dance, Feeling Groove Dance Studio şi cu invitatul lui special, Grigore Leşe. O nouă versiune a melodiei „Vagabondul vieţii mele” a fost oferită publicului din Baia Mare şi telespectatorilor TVR de Horia Moculescu, Randi şi Uddi. Iar Cezar Ouatu a cântat „Rise Like a Phoenix”, hitul care i-a adus Conchitei Wurst trofeul Eurovision în 2014. Şi Lidia Isac, care reprezintă Republicii Moldova la Eurovision 2016, a venit la Baia Mare pentru a face cunoscută piesa cu care a câştigat selecţia naţională din Republica Moldova şi cu care va participa la Stockholm – “Falling Stars”.

Gasiti fotografii de la finala Selectiei Nationale Eurovision Romania 2016, aici: http://we.tl/L6c6FWNSrB

În finala Eurovision Romania 2016, publicul a votat timp de 60 de minute şi numai el a decis cine va reprezenta România la Stockholm.

Despre Ovidiu Anton: A studiat canto şi chitară de la 6 ani, iar apoi a absolvit şcoala de muzică la chitară clasică şi pian. A câştigat numeroase premii de-a lungul timpului la festivaluri naţionale de interpretare şi compoziţie. În 2005 a fost ales câştigător al emisiunii Şcoala Vedetelor de la TVR. A fost prezent în finala Eurovision România în 2010 împreună cu trupa în care activa. În 2012 şi 2013 a participat la Eurovision cu piesele I Walk Alone şi Run Away With Me Tonight, compoziţii proprii. În 2015, Ovidiu Anton s-a numărat printre cei 12 finalişti Eurovision România cu melodia Still Alive, compusă de o echipă din Suedia, piesă cu care s-a clasat al treilea în finală.

***

Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă. România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia. Pe eurovision.tvr.ro, se găsesc toate informaţiile despre concurs, inclusiv Regulamentul oficial, dar şi noutăţile din ţară şi din străinătate pe subiectul Eurovision.Lasă un răspuns

Site creat de