Social & Cultura, Important

Ovidiu Oltean din Cluj aduce două premii României, la Conferința Europeană de oratorie

Ovidiu Oltean

Ovidiu Oltean a reprezentat cu succes România, sâmbătă, 14 Mai, în cadrul Conferinței Europene a Districtului 95 Toastmasters. Prestațiile sale i-au adus locul 2 în cadrul concursului de Evaluări de Discurs în Limba Engleză și locul 3 în cadrul concursului de Discursuri Pregătite în Limba Engleză.

Evenimentul a avut loc la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara și pentru prima dată Conferința Europeană de Public Speaking și Leadership a fost organizată în România.

12 concurenți au intrat în semifinalele de vineri, 13 Mai, reprezentând: Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca, Germania, Polonia, Cehia, Austria, Ungaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia, Ucraina și România. Din cei 12, în finala de sâmbătă s-au calificat 6, printre care și Ovidiu.

De la un an la altul, concurenții sunt tot mai buni. Discursurile lor au fost senzaționale și au generat foarte multe emoții în rândul publicului.”, a declarat la finalul conferinței, Ovidiu Oltean.

Podiumul concursului de Evaluări de Discurs a fost ocupat de: Ranjith Venkatesh (Germania) – Locul 1, Ovidiu Oltean (România) – Locul 2, Peter Hajdu (Ungaria) – Locul 3.

“Discursul pe care l-am evaluat, susținut de Oana Joumah, din Timișoara, a fost cel mai bun discurs de test la care am asistat. A fost dificil să identific sugestii de îmbunătățire pentru că atât structura discursului, cât și livrarea acestuia au fost impresionante.” a adaugat Ovidiu Oltean.

Primii clasați în concursul de Discursuri Pregătite au fost: Ovidiu Oltean (România) – Locul 3, Vanya Eide (Suedia) – Locul 2, Laszlo Szucs (Ungaria) – Locul 1.

ovidiu oltean“Laszlo merită cu prisosință locul 1. Îi doresc mult succes în semifinalele Campionatului Mondial de la Washington și dacă se va prezenta cel puțin la nivelul de sâmbătă are șanse mari să obțină un loc pe podium.

Organizarea a fost exemplară și sunt foarte mândru că eforturile și munca intensă a colegilor mei din Timișoara au demonstrat că un eveniment de o asemenea anvergură poate fi organizat cu succes și în România. Am participat în 2014 și 2015 la conferințele din Germania, Suedia și Cehia, dar nicăieri nu am găsit căldura, ospitalitatea și creativitatea românească.” a adaugat oratorul.

Premiile câștigate de Ovidiu sunt o confirmare a reușitelor din anii trecuți: locul 1 și 2 în 2014 la Frankfurt, locul 1 și 2 în 2015 la Boras, locul 3 în 2015 la Praga.

Următoarea conferință europeană va avea loc în Noiembrie 2016, la Varșovia. Până atunci, în August, la Washinton, vom afla cine este noul campion mondial la public speaking.

Toastmasters este o organizație non-profit care gestionează cluburi din întreaga lume, cu scopul de a-şi ajuta membrii să își dezvolte abilități de vorbit în public și leadership.

 Lasă un răspuns

Site creat de