Din Zona

Paramedicul Florin Benea: "Voi sunteti adevaratii eroi, cei care m-ati ajutat enorm!"

florin benea

 

Paramedicul SMURD Florin Benea, in varsta de 30 de ani, a trecut cu bine de prima luna dupa transplantul de maduva osoasa, interventie care a avut loc la o clinica din Milano.

Optimist, asa cum il stim cu totii, Florin spune ca, teoretic, partea cea mai grea a trecut, iar acum urmeaza recuperarea.

Chiar daca  a trecut cu bine de prima parte a transpalntului, pentru tanarul paramedic urmeaza in aceasta perioada o serie de controale, motiv pentru care el mai trebuie sa ramana in Italia inca doua luni si jumatate.

„Mai avem un pic din drumul pe care il aveam de parcurs. Teoretic, ce a fost mai greu a trecut. Eu trebuie sa mai stau inca aici, in preajma spitalului minim 75 de zile, pentru controalele din aceasta perioada. Urmeaza recuperarea, dar din fericire aceasta o pot petrece alaturi de familie”, ne-a spus Florin Benea, tatal unui baietel de trei ani.

Florin a primit maduva osoasa chiar de la mama lui, Victorita Benea, cea care i-a dat viata singurului ei copil pentru a doua oara.

Desi s-a expus unor riscuri in urma acestei interventii, mama paramedicului se simte foarte bine, iar la inceputul acestei saptamani, luna dupa amiaza, s-a intors acasa, la Dej.

Florin Benea  a fost diagnosticat cu leucemie inainte de Craciun, iar suma necesara de carea avea nevoie pentru transplantul de maduva, de altfel singura lui sansa la viata, era de 150.000 de euro.

Colegii lui au facut multiple campanii pentru strangerea banilor, iar oameni de bine cu suflet mare, fie ca l-au cunoscut sau nu pe Florin, i-au fost alaturi, astfel incat cei 150.000 de euro sa fie adunati, iar transplantul sa fie facut la timp.

„Voi sunteti adevaratii eroi, cei care m-ati ajutat enorm! Fara voi cum puteam ajunge aici? Multumiri, multe multumiri si abia astept sa revin in tara. Imi este dor de tara noastra asa cum este ea, cu bune si rele, dar este tara noastra”, ne-a mai spus Florin Benea.

 Lasă un răspuns

Site creat de