Din Oras, Important

Parcul „Pădurea Clujenilor” din Cluj-Napoca este aproape gata (FOTO)

nou parc cluj padurea clujenilor

Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor este unul dintre proiectele de amploare ce vizează dimensiunea verde din Cluj-Napoca. Parcul este situat pe Bulevardul Muncii și va oferi clujenilor o nouă zonă de agrement și de petrecere a timpului liber.

În acest moment, lucrările sunt realizate în proporție de 80%, termenul de finalizare fiind luna noiembrie.

Până acum au fost plantați peste 1500 arbori și peste 30.000 puieți pentru crearea unor zone verzi cu amenajări specifice parcurilor.

Cu o suprafață de peste 21 ha, mai mare decât cea a Parcului Central „Simion Bărnuțiu”, Pădurea Clujenilor va oferi vizitatorilor zone de recreere pentru timpul liber, un punct de belvedere, facilități sportive, mobilier urban modern, stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, locuri de parcare, iluminat public și alte dotări specifice.

Pe lângă acestea, Parcul Tineretului va oferi și posibilități atipice de agrement prin realizarea unei instalații de tip tiroliană pe un traseu de aproximativ 200 m lungime.

Totodată, se va amenaja o grădină urbană pe o suprafață de 4517 mp care să vină în ajutorul școlilor și ONG-urilor care promovează cunoașterea naturii și a mediului înconjurător, fiind un spațiu de exploatare și experimentare.Amenajarea de noi spații verzi reprezintă o prioritate a municipalității.

Proiectul este finanțat prin fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Os – 4.2.Lasă un răspuns

Site creat de