Social & Cultura

Parcurile din Cluj-Napoca (FOTO)

picture sport 2

Fiecare persoană care locuieşte la oraş mai simte din când în când nevoia de a evada din cotidian şi din mediul din ce în ce mai poluat în care trăim. Fie că apelăm la parcurile din oraşele noastre, fie că facem mici escapade urbane, un moment de relaxare prieşte oricui.

Redactorul cluju.ro vă sugerează câteva parcuri din oraşul nostru unde vă puteţi plimba şi vă puteţi relaxa în voie, mai ales acum, la început de primăvară, când natura revine la viaţă după „hibernarea de iarnă” şi abia aşteaptă să ne uimească cu eterna ei frumuseţe multicoloră.

  • Parcul Iuliu Prodan – un parc destul de recent inaugurat în cartierul Zorilor, respectiv din anul 2012, este un loc discret, ferit de agitaţia urbană, prielnic pentru plimbări şi locul ideal pentru a te bucura de câteva clipe de linişte în compania unor persoane dragi, sau chiar în compania unei cărţi. Te poţi simţi ca într-o pădure datorită copacilor înalţi.

O postare distribuită de Alin (@ciresalin) pe

  • Parcul Mercur – nici acest parc din cartierul Gheorgheni nu este foarte cunoscut chiar oricărui om care locuieşte în Cluj, însă acest lucru poate reprezenta un avantaj atunci când îţi doreşti să scapi de agitaţia urbană de care, oricum ai parte zi de zi. Acest parc creează senzaţia de o mică pădure, datorită copacilor înalţi pe care îi are. În acest parc nu veţi găsi o oază de relaxare, dar şi locuri de joacă pentru copii, băncuţe şi locuri destinate jocurilor de masă – table, şah sau cărţi.

  • Parcul Rozelor – acest parc de pe malul Someşului este perfect pentru plimbările de seară liniştite, sau pentru alergat. Este un spaţiu prielnic şi pentru copii, fiindcă aceştia se pot juca în linişte în timp ce părinţii se relaxează şi ei. Puteţi ieşi liniştiţi la o tură cu rolele sau cu bicicleta, sau puteţi citi o carte.

  • Parcul Sportiv Universitar Iuliu Haţieganu – acest parc, după cum îi spune şi numele, este destinat activităţilor sportive. Situat în cartierul Grigorescu, parcul a fost menit să servească studenţilor universităţii în pregătirile sportive. Iubitorii sportului găsesc aici o pistă de atletism, un teren sintetic de fotbal cu nocturnă, un teren cu zgură, o sală de jocuri sportive, sală de aerobic, sală de atletism, sală de masaj, teren de rugby, 11 terenuri de tenis, două terenuri de bitum şi o platformă de bitum, care include: terenuri de handbal, baschet, minifotbal, şi vestiare. Deci, pe scurt, acest parc este raiul iubitorilor sportului, sau persoanelor care apreciază mişcarea şi stilul de viaţă sănătos.

  • Parcul Feroviarilor – un parc superb, cu foarte mult potenţial în trecut, un spaţiu de relaxare pentru copiii anilor ’90, un loc de promenadă pentru familiile clujene.

O adevarată paragină în prezent… şi cine ştie pentru cât timp. Parcul Feroviarilor a fost, pe vremuri, o adevărată bijuterie a oraşului, un loc unde puteai petrece o duminică relaxantă în familie, copiii având posibilitatea să se joace în balansoare, să se dea pe hintă sau în leagăne… acum au rămas doar amintirile din ceea ce a fost în urmă cu mai bine de 15 ani parcul Feroviarilor. Poate că lucrurile se vor îmbunătăţi…Site creat de