IT, Important

Park in Cloud – idee unică în Europa pusă în practică de 3 tineri IT-ști din Cluj

Vrei ca telefonul tău să reziste mai mult

Trei IT-ști clujeni au pus bazele unei afaceri de milioane, unică în Europa, prin care își propun să revoluționeze parcările.

Vorbim de primul dispozitiv inteligent prin care barierele parking-urilor vor putea fi controlate de pe telefoanele mobile.

Astfel, costurile modernizării parcărilor pot fi reduse la un preț minim, adică echivalentul unui abonament la serviciile de telefonie mobilă, prin care proprietarii pot economisi zeci de mii de euro.

Mihai Lodoabă, Kadar Imola și Alin Scorobete sunt trei tineri din Cluj – care se luptă de ani de zile cu digitalizarea parcărilor din România.

Iar acum vin cu o propunere către dezvoltatorii imobiliari, proprietarii clădirilor de birouri sau centrelor comerciale, prin care ei pot să își modernizeze serviciile oferite către clienți. Iar ideea lor a trecut chiar și granițele României, cochetând cu piața internațională.

Conceptul a fost denumit Park in Cloud, iar acesta funcționează pe un principiu simplist. Dispozitivul inteligent poate fi instalat direct pe sistemul de barieră al unei parcări, conectându-se astfel la platforma dezvoltată de tinerii programatori.

Ulterior, accesul în parcarea digitalizată poate fi realizată printr-un simplu touch de pe telefonul mobil.

Avantajul constă în timp câștigat, pentru că șoferii nu mai sunt nevoiți să sune la administratorul parcării sau să mai aibă nevoie de telecomandă pentru a putea intra într-un astfel de loc.

Mai mult decât atât, tinerii le oferă proprietarilor de parking-uri și opțiunea de a își digitaliza sistemul de plată, tot prin intermediul telefonului mobil. Un astfel de sistem deja funcționează cu succes la Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca, dar și la un campus de business din orașul de pe Someș.

Costurile lunare sunt minime pentru o parcare care are zeci sau poate chiar sute de locuri. Prețul unui astfel de abonament nu este mai mare de 10-20 de euro pe lună, o sumă infimă dacă stăm să ne gândim că un astfel de dispozitiv îți eficientizează numărul de clienți și îți maximizează profitul. La momentul actual noi invităm pe toți cei interesați să vină să ne cunoască și să facem împreună o schimbare atât de necesară pentru sectorul de parcări.”, a declarat Mihai Lodoabă, co-fondatorul conceptului Park in Cloud.

Cei trei tineri vor acum să atragă fonduri ca să dezvolte modelul de business care poate fi o soluție salvatoare pentru mulți șoferi, dar și proprietari de parcări din România și nu numai.Lasă un răspuns

Site creat de