Sport

Parkour – de la alergat, cățărat și sărit la un adevărat stil de viață

parkour

Adrenalină. Forță. Libertate.

Acestea sunt primele cuvinte care îmi vin în minte când mă gândesc la Parkour, sportul care atrage tot mai mulți tineri an de an și care reprezintă pentru unii dintre traceuri (practicanți de Parkour) un adevărat stil de viață.

Parkour este un sport care te ajută să te dezvolți atât fizic cât și pe plan emoțional și psihic. Pare destul de simplu să alergi, să faci tot felul de sărituri, să te rostogolești sau să te balansezi pe diverse obstacole. În realitate, folosind toate aceste mișcări combinate reușești ca în câteva săptămâni să dobândești o condiție fizică impresionantă, iar rezultatele pot fi mai rapide decât în cazul mersului la sală.

Pare un joc unde îți creezi propriile reguli și îți depășești limitele, limite pe care le stabilești tu. Elementele din mediul natural sau urban cum ar fi un zid, copac, bancă etc sunt obstacole sau limitele pe care le testăm. Depășirea lor îți dă o senzație de împlinire, satisfacție, dar adevăratele beneficii apar atunci când ne lovim de greutăți pe plan profesional sau în relațiile cu ceilalți pentru că reușim să le depășim mult mai ușor. Determinarea, controlul, autocunoașterea, motivația, agilitatea sau curajul sunt doar câteva dintre calitățile pe care le putem îmbunătăți odată cu practicarea acestui sport.

De ce ai nevoie?

Echipamentul necesar este un tricou, pantaloni de tip jogging și o pereche de adidași. A, și poate nu ar strica să te pregătești pentru senzații tari, să fii gata să îmbrățișezi sentimentul de libertate și să simți adrenalina în tot corpul…hmm.. ca și super-eroii din filme. J

Dacă ești boboc în ale Parkour-ului recomandăm maximă prudență și luarea în calcul a tuturor riscurilor. Setează-ți obiective cât mai realiste și începe cu pași mărunți. Cel mai bine ar fi să iei legătura cu oameni care au experiență în practicarea acestui sport, oameni care fac parte din cluburi sau asociații și care te pot ajuta cu diferite sfaturi.

Cine a pus bazele acestui sport?

David Belle, actor francez, coregraf și coordonator de cascadorii, este considerat unul dintre fondatorii sportului Parkour. În anul 2004 a jucat în producția franceză Banlieue 13 (Suburbia 13) filmat la Buftea unde un polițist se aliază cu un fost infractor pentru a salva suburbia de la distrugerea cu bombă. Bineînțeles, au urmat și alte producții de succes printre care Banlieue 13: Ultimatum sau Brick Mansions care au promovat practicarea sportului Parkour.

Nu vă dau mai multe detalii despre film, dar un singur lucru vă zic: GENIAL!

Vizionare plăcută!Lasă un răspuns

Site creat de