Uncategorized

Parlamentul a interzis complet fumatul in toate spatiile publice inchise

fumat interzis spatii publice romania cluj

Camera Deputatilor a adoptat marti proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului in toate spatiile inchise, acest for fiind decizional, iar legea merge la promulgare. Proiectul a fost votat cu 164 voturi pentru, 20 voturi impotriva si 26 de abtineri. Daca presedintele Klaus Iohannis va promulga legea, aceasta va intra in vigoare in cel mai scurt timp.

Exceptie fac penitenciarele de maxima siguranta si zona de tranzit a aeroporturilor internationale – aici se vor amenaja spatii destinate exclusiv fumatului. De asemenea, fumatul nu va fi permis in locurile de joaca sau alte spatii destinate copiilor, inchise sau deschise, scrie HotNews.ro.
Mai mult decat atat, in aceste spatii va fi interzisa inclusiv utilizarea tigarilor electronice.

Se interzice complet fumatul si in institutiile medicale, de invatamant, de stat si private, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului.

In ceea ce priveste sanctiunile, amenzile vor fi de la 100 la 500 de lei in cazul persoanelor fizice si intre 5000 si 15.000 lei, plus suspendarea sau inchiderea activitatii, pentru persoanele juridice.Lasă un răspuns

Site creat de