Social & Cultura

Părul deteriorat: cum îl îngrijești și cum scapi de vârfurile despicate

Părul deteriorat: cum îl îngrijești și cum scapi de vârfurile despicate

Părul deteriorat îți poate strica starea de spirit, mai ales atunci când îți dorești o coafură aparte, iar vârfurile despicate sau textura uscată descurajează ceea ce ți-ai propus. Un lucru este cert, trebuie să îți schimbi rutina de îngrijire a părului, astfel încât să te bucuri numaidecât de un păr sănătos, plin de volum, mătăsos și de invidiat!

Dacă vrei să descoperi cele mai bune produse și tratamente pentru îngrijirea părului deteriorat, atunci descoperă din rândurile următoare cum îi poți oferi rutina și atenția de care are nevoie!

Prin ce metode poți repara părul deteriorat?

Părul deteriorat are o textură mai dură, greu de coafat, fără volum sau strălucire naturală. Totodată, este caracterizat de vârfuri despicate ce cauzează un aspect inestetic și nesănătos, îi lipsește elasticitatea, se încurcă foarte ușor și se rupe imediat. Pentru a scăpa de toate aceste probleme, iată câteva dintre cele mai populare metode!

Taie vârfurile despicate

Primul pas către un păr sănătos este de a îndepărta vârfurile despicate. Nu este necesar să tai extrem de mult din păr, ci poți reveni regulat la coafor până îndepărtezi problema. Părul tău va crește sănătos și rapid dacă vei avea grijă de vârfuri. Totodată, deoarece podoaba ta capilară se confruntă cu o textură uscată și încâlcită, cu o tunsoare vei ameliora și firele buclucașe, care se încurcă frecvent.

Aplică balsam după fiecare spălare

Pentru că părul degradat are tendința de a se încurca foarte repede, este important să folosești balsam hrănitor și fortifiant după fiecare șamponare. Balsamul trebuie să răspundă la nevoile tale, să nu conțină materiale sintetice: sulfați, silicon sau parabeni, și să facă parte din aceeași gamă cu șamponul – pentru efecte maxime! 

Cu atât mai mult, pentru părul problematic, este indicat să folosești cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână o mască ce hidratează intens firele de păr și vârfurile despicate, astfel încât regenerarea părului să poată avea loc mai rapid.

Folosește tratamente pentru păr

Alături de masca de păr care va hrăni în profunzime firul, este recomandat să începi un tratament intensiv, cu produse ce conțin ingredientele necesare pentru podoaba ta capilară: keratină, miere, colagen marin, vitaminele B3 și B5, biotina, Sodiumul PCA sau cu proteine placentare, mai pentru seruri și uleiuri pentru păr.

Tratamentele se administrează de obicei pe o perioadă de 1 – 3 luni, apoi va trebui să faci o pauză și să reiei tratamentul doar în cazul în care părul tău va avea în continuare o textură uscată și vârfuri despicate.

Nu te expune perioade îndelungate la soare

Razele UV ale soarelui pot degrada și usca firele de păr în cazul în care nu folosești un tratament special care acționează drept scut protector sau dacă te expui perioade îndelungate la soare.

Este important să folosești produse ce protejează părul pe întreaga perioadă a anului deoarece, chiar dacă se resimt mai puțin, razele UV ale soarelui continuă să intre în contact cu tine chiar și în zilele friguroase de toamnă și de iarnă.

Usucă părul natural

Feonul poate usca, degrada și despica vârfurile părului tău, mai ales dacă folosești aparatul în mod frecvent și la temperaturi crescute. Pe perioada anotimpului cald alege să-ți usuci părul natural: imediat după spălare tamponează-l și elimină excesul de apă cu un prosop fin sau cu un tricou de bumbac și apoi lasă-l să se usuce. Iarna folosește un tratament pentru protecție termică înainte de a te usca cu feonul.

Cu vârfurile despicate și cu firele deteriorate, uscate, nu este de joacă! Părul tău nu va avea un aspect sănătos și nu se ma simți mătăsos și plăcut la atingere. Alege produsele ce hidratează, fortifică și revitalizează intens podoaba capilară, pentru a te bucura de un look incredibil și elegant, fără vârfuri inestetice sau efect de frizz!

foto: Woman photo created by freepik – www.freepik.comLasă un răspuns

Site creat de