Din Zona

Pasajul din zona Parcului Tetarom din Jucu va fi construit prin fonduri PNRR

Calea Mănăștur din Cluj va fi lărgită şi va avea cinci benzi

Reunit în ședință ordinară, Consiliul Județean Cluj a aprobat luni, 31 octombrie indicatorii tehnico-economici în vederea realizării pasajului de legătură între DN1C și Parcul Industrial Tetarom III, peste calea ferată, în scopul asigurării unui acces facil și sigur.

Totodată, plenul Consiliului Județean a fost de acord cu punerea la dispoziția Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a Studiului de fezabilitate și a avizelor aferente, în scopul demarării procedurii pentru realizarea obiectivului de investiții “Pasaj de legătură între DN 1C și Parcul Industrial Tetarom”.

Cu o valoare estimată la 78.135.450 lei, investiția urmează a fi asigurată prin fonduri PNRR, accesate de C.N.A.I.R.

Consiliul Județean dorește, astfel, atât fluidizarea traficului pe DN 1C, în zona Parcului Industrial Tetarom III, cât și reducerea sau chiar eliminarea accidentelor rutiere soldate cu victime sau/și cu pagube materiale.

În ceea ce privește traficul, valorile înregistrate pe DN1C au crescut constant în ultimii ani, sectorul de drum atingându-și limitele pentru care a fost proiectat, fiind necesară luarea unor măsuri concrete și imediate de decongestionare a traficului, inclusiv prin crearea unei legături continue spre drumul județean 109D, fără a interfera cu circulația feroviară.

Pasajul din zona Parcului Tetarom din Jucu va fi construit prin fonduri PNRR


Lasă un răspuns

Site creat de