Din Oras

Paşapoarte Cluj

Paşapoarte Cluj

Paşapoartele sunt documente obligatorii pentru orice cetăţean care doreşte să călătorească în străinătate. În Cluj, acestea sunt eliberate de către Direcţia Generală de Paşapoarte Cluj.

Procesul de obţinere a unui paşaport poate fi unul destul de complicat şi timp-consuming, dar cu puţină organizare şi informare, puteţi face faţă cu succes acestei provocări.

În primul rând, trebuie să ştiţi că există două tipuri de paşapoarte: paşaportul simplu şi paşaportul electronic. Paşaportul simplu este un document de călătorie clasic, care necesită o vizită fizică la biroul paşapoarte pentru a fi eliberat. Paşaportul electronic, pe de altă parte, este un document de călătorie modern, care poate fi obţinut prin intermediul internetului, fără a fi nevoie să mergeţi la ghişeul Primăriei.

Indiferent de tipul de paşaport pe care doriţi să îl obţineţi, trebuie să ştiţi că aveţi nevoie de o serie de documente pentru a putea aplica, printre care: actul de identitate (cartea de identitate sau paşaportul vechi), două fotografii tip paşaport, un act care să ateste domiciliul (factura de utilităţi, chitanţa de plată a impozitului pe locuinţă, etc.), un act care să dovedească starea civilă (certificat de căsătorie, certificat de naştere, etc.), iar în cazul minorilor, actul de identitate al ambilor părinţi sau, dacă este cazul, actul de reprezentare legală.

După ce aveţi toate aceste documente, puteţi merge la biroul paşapoarte din Cluj pentru a depune cererea de eliberare a paşaportului. În general, procesul de eliberare durează între 10 şi 15 zile lucrătoare, iar preţul paşaportului este de aproximativ 100 de lei.

În concluzie, obţinerea unui paşaport poate părea o sarcină dificilă la prima vedere, dar cu puţină informare şi organizare, puteţi face faţă cu succes acestei provocări. Asiguraţi-vă că aveţi toate documentele necesare şi apoi mergeţi la biroul paşapoarte al Direcţiei Generală de Paşapoarte Cluj pentru a depune cererea. Este important să ştiţi că există două tipuri de paşapoarte: paşaportul simplu şi paşaportul electronic, aşa că alegerea tipului de paşaport depinde de nevoile şi preferinţele dvs.

Adresa paşapoarte Cluj:

  • Str. Andrei Mureșanu, nr. 16 sau
  • Str. Zrynin Miklos, nr. 2-4, Cluj-Napoca
  • TELEFON: (0264) 440722
  • FAX: (0264) 443165
  • e-mail: pasapoarte-cj@mai.gov.ro
  • pagină web: www.cj.prefectura.mai.gov.ro

Puncte de lucru:

  • TURDA, Piața 1 Decembrie 1918, nr. 31-33
  • CÂMPIA TURZII, Str. George Coșbuc, nr. 24


Site creat de