Din Oras, Social & Cultura

Patru festivaluri din Cluj au fost nominalizate la premiile European Festival Awards 2015

Untold Festival a câştigat titlul Best Major Festival

Patru festivaluri din Cluj au fost nominalizate, în acest an, la premiile European Festival Awards. Pe lista lărgită a nominalizaţilor se află UNTOLD FESTIVAL la categoriile BEST MAJOR FESTIVAL şi BEST NEW EUROPEAN FESTIVAL, ELECTRIC CASTLE la categorie BEST MEDIUM FESTIVAL, JAZZ IN THE PARK la categoria BEST SMALL FESTIVAL şi TIMAF la categoria BEST INDOOR FESTIVAL.

Câştigătorii vor fi anunţat în ianuarie 2016, însă până atunci şi tu îţi poţi vota festivalul preferat (click AICI pentru a putea vota). Câştigătorii vor fi aleşi printr-un sistem în care sunt numărate voturile publicului + voturile acordate de un juriu format din organizatori de festivaluri, manageri de artişti şi jurnalişti.

electric castle

Electric Castle se află pentru a treia oară în cursa pentru titlul BEST EUROPEAN MEDIUM FESTIVAL. Dacă în 2013, la prima ediţie, festivalul de la Bonţida a ajuns în finală, în acest an este probabil ca experienţa sa se repete. 97.000 de participanţi au fost prezenţi la Electric Castle 2015, iar recordul de audienţă a fost înregistrat la THE PRODIGY. În cadrul festivalului, care a ţinut 4 zile, au fost instalate 6 scene pe care au urcat The Prodigy, Fatboy Slim, Rudimental, The Parov Stelar Bând, The Cat Empire,NouvelleVague, Siriusmodeselektor, The Subways, RoniSizeReprazent, High Contrast, AsianDub Foundation, DubPistols, DubPhizix&Strategy, Blomqvist Live, DC Breaks, Cosmin TRG, Subcarpați, Șuie Paparude, Soom T & JSTAR, Evil Nine, Vădim &Yarah Bravo, Vakula, Radikal Guru, Eliphino, Benny Page, B.Traits, XXXY, Synkro, Bambounou, FrenchFries, MadProfessor&BrotherCulture, PrinceFatty&Horseman, Bush Chemists& King General, IrationSteppas, DRUGS, Pixelord, Pop Killers, Shiver și The Model + mulți alții.

UNTOLD Festival_09

Untold Festival, aflat la prima ediţie, a fost nominalizat la categoriile BEST MAJOR FESTIVAL şi BEST NEW EUROPEAN FESTIVAL. Prima ediție a celui mai așteptat eveniment muzical al anului în România, UNTOLD Festival, desfășurat în perioada 30 iulie – 2 august la Cluj-Napoca, a impresionat peste 240.000 de festivalieri prezenți la eveniment. 170 de artiști au creat o atmosferă memorabilă timp de peste 88 de ore și, în medie, 60.000 de festivalieri s-au bucurat zilnic de prestațiile unora dintre cei mai apreciați artiști ai momentului. Vedeta incontestabilă a festivalului a fost scena principală de pe URSUS UNTOLD Arena, a cărei efecte speciale au încântat atât headlinerii, cât și publicul. AVICII, ARMÂN van BUUREN, DAVID GUETTA și ATB sunt doar câțiva dintre artiștii care au comunicat pe conturile lor de Facebook sau Instagram, experiența inedită din cadrul concertelor susținute la UNTOLD Festival, postările lor adunând zeci de mii de aprecieri din toată lumea.

jazz in the park

Jazz in The Park a fost nominalizat, şi în acest an, la BEST SMALL FESTIVAL. Jazz in The Park 2015 a adunat peste 50 de mii de participanți, mai mult decât dublu față de ediția anterioară, iar Fondul Jazz în the Park s-a bucurat de un succes peste așteptări, au anunțat organizatorii festivalului. Cele mai animate zile de festival au fost sâmbătă și duminică, cu 16.000 și respectiv 17.000 de participanți, în timp ce vineri au venit în Parcul Central aproximativ 12.000 de persoane. Cele două zile de concerte și activități de pe malul Someșului au strâns 4.500 de persoane, iar la serile de jam session din Colin’s Gastro Pub au participat aproximativ o mie de persoane. Concertele susținute de Bogdan Vaida și Florin Niculescu la Opera Maghiară au totalizat 1.500 de participanți.

LOTD_TIMAF_011

TiMAF a fost nominalizat, şi în acest an, la categoria BEST INDOOR FESTIVAL. Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania – TiMAF– aflat la cea de a V-a ediție se desfășoară în perioada 1 – 31 octombrie în Cluj–Napoca. Principalele evenimente ale celei de a V-a ediție TiMAF sunt : Lord of the Dance – Dangerous Games, IMPROvSHOW, InterADdictive, Concert Lost Frequencies, Concert Club des Belugas, Simfonia Filmelor – All Time Favorites, Teatru de Cafenea – Jurnalul lui Adam și al Evei cu Dana Rogoz, dar și alte evenimente dedicate diferitelor domenii artistice. Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania – TiMAF este unul dintre proiectele majore ale programului de interes național Cluj-Napoca 2015 Capitală Europeană a Tineretului, fiind un promotor al evenimentelor culturale. Născut din dorinţa de a aduce manifestări artistice în mijlocul oamenilor şi de a-i activă ca şi consumatori de cultură, TiMAF promovează o multitudine de exprimări artistice. TiMAF acoperă astfel arte ale spectacolului, arte plastice, arte decorative, literatură, acţiuni artistice interdisciplinare în cadrul unor evenimente de masă sau specializate, preponderente pentru un public larg, cu intenţia de a-l familiariza cu variate domenii ale artei.Lasă un răspuns

Site creat de