De Vazut

Peleţi la preţ bun

Peleti la pret bun

Unul dintre cei mai importanti indicatori ai calitatii peletilor de combustibil din lemn,  este valoarea lor calorica.  Peleti la pret bun,  poti gasi in magazinul online King Pellet. Valoarea calorica a peletilor este determinata pe unitatea de combustibil uscat (kg sau metri cubi) sau pe unitatea de combustibil umed. Valoarea calorica este de obicei exprimata in MJ / kg. Cea mai mare valoare calorica a peletilor de lemn este de la 17 la 21 MJ / kg. Valoarea calorica este determinata in mare masura de nivelul de umiditate, deoarece evaporarea apei necesita energie.

Pentru cei care se gandesc sa-si creeze un sistem de incalzire pe peleti,  ar trebui sa cunoasca principalele caracteristici si proprietatile granulelor.

Peletii pot fi obtinuti atat din conifere, cat si din foioase.  Unul dintre parametri este culoarea. Peletii din lemn pot fi, fie galben deschis fie gri inchis. Culoarea granulei nu afecteaza calitatea acestuia, insa,  peletele de culoare deschisa poate fi mai bun, dar acest lucru este mai degraba o exceptie de la regula.

Peletii cu o culoare galben deschis sunt considerati de cea mai inalta calitate. Au cel mai mic continut de cenusa, de 0,1-0,3%. Intr-un astfel de granulat, nu exista impuritati, nisip si scoarta. Datorita acestui fapt, cu ajutorul peletilor, se obtine caldura maxima si funingine minima.

Tipuri de peleti la preturi ieftine

Peletii de calitate Premium sunt fabricati din lemn de culoare deschisa, care sunt eliberati din rumegusul uscat de pin sau molid. Nu au impuritati si aditivi externi, ceea ce inseamna ca au o valoare calorica maxima. Conform standardelor general acceptate, continutul de cenusa al peletelor de lemn Premium, nu trebuie sa depaseasca 0,2 la suta.

Peletii de calitate Standard sunt fabricati din rumegus de stejar. Nu au niciun fel de impuritati si aditivi. Au o culoare usor mai inchisa decat cel anterior, iar in privinta calitatii,  aproape ca nu sunt inferiori. De asemenea, corespund categoriei Din +. Continutul de cenusa din categoria „Standard” nu poate fi mai mare de 0,2%.

Peletele capata o gama larga de utilizare, astfel ca popularitatea productiei este in crestere. Anterior, granulele erau folosite doar pentru cazane speciale, dar astazi eficienta lor a fost dovedita in cazanele cu combustibil solid. In plus, sunt folositi in camping, unde nu este intotdeauna posibil sa gasesti lemne de foc. Datorita dimensiunii si greutatii sale mici, poti sa ii iei cu tine fara probleme. Un alt motiv pentru care poti cumpara peleti cu ridicata sau cu amanuntul, este aprinderea sobelor si a semineelor.

 Lasă un răspuns

Site creat de