Sport, Important

Performanţă pentru clubul Delta din Cluj-Napoca la Campionatul European de Taekwon-do ITF: 3 medalii de aur (FOTO)

18111383 1704486086233543 2038005486 o

În perioada 20-23 aprilie, Lotul naţional de Taekwon-do al României a participat la Campionatul European de Taekwon-do ITF pentru Juniori şi Seniori din Sofia, Bulgaria, o competiţie de prestigiu european care desemnează campionii europeni la Taekwon-do pe anul 2017.

Sportivii clubului Delta din Cluj-Napoca au obţinut următoarele rezultate la acest Campionat European:

  • Chisăliţă Diana ( loc 3 -lupta jun ind -50 kg , loc 3 -tull individual -2 dan ,loc 3-tull echipe jun )
  • Pop Ariana ( loc 1-spargeri echipe jun , loc 3 -tull echipe junioare )
  • Nedelcu Ştefana ( loc 2 -lupta ind junioare -65 kg , loc 1- tehnici speciale echipe jun )
  • Mureşan Alexandru Jr ( loc 2 -spargeri echipe juniori , loc 3 -lupta echipe juniori , loc 5 -spargeri individual juniori )
  • Mărginean Mihai ( loc 1 -tehnici speciale echipe juniori )

Total de 11 medalii din care: 3 de aur, 3 argint şi 5 bronz + loc 5.

Campionatul European s-a desfășurat la Arena Armeec din Sofia, capitala Bulgariei şi s-a bucurat de o prezenţă numeroasă a aproximativ 1000 de participanţi, dintre care 591 de sportivi din 29 de ţări europene. România a participat cu 38 de sportivi juniori şi seniori, la probele de tull, luptă, spargeri-forţă şi tehnici speciale, pe individual şi pe echipe.

Federația Romană de Taekwon-do ITF s-a pregătit intens pentru participarea la acest campionat, iar rezultatele nu au întârziat să apară. În urma celor 3 zile de competiţie, sportivii români şi-au păstrat o poziţie fruntaşă, în final ocupând locul III în clasamentul general pe naţiuni europene.

Este un rezultat excelent pentru Federaţia noastră şi pentru România. Sunt mândru de prestaţia sportivilor, arbitrilor şi antrenorilor noştri şi îi felicit pe fiecare în parte pentru munca şi efortul depus pentru a evidenţia România pe harta Taekwon-do-ului european.

Aş vrea să mulţumesc cu această ocazie Ministerului Tineretului şi Sportului pentru sprijinul acordat şi, în mod special, domnului ministru Dunca, care până acum, din punctul nostru de vedere, a făcut o treabă minunată la conducerea MTS. – Cosmin Oprescu, preşedintele Federaţiei România a ocupat locul III pe podiumului Campionatului, în urma Poloniei (locul I) şi Norvegiei (locul II), câştigând în total 25 de medalii, după cum urmează: 8 medalii de aur, 6 medalii de argint şi 11 de bronz.” a transmis Alexandru Mureşan.

Adelina Alicia Mihai a fost desemnată cea mai bună sportivă a Campionatului, cu 2 medalii de aur şi una de argint. Mai mult, echipa de junioare a României a fost desemnată cea mai bună echipă din Europa, iar echipa de juniori a României ( feminin și masculin impreună) a câstigat locul 1 pe națiuni.



Lasă un răspuns

Site creat de