Sport, Important

Performanță uriaşă pentru juniorii U-BT Cluj! S-au calificat în finala European Youth Basketball League

Performanță uriaşă pentru juniorii U-BT Cluj! S-au calificat în finală European Youth Basketball League

Academia U-BT a scris o pagină de istorie în acest weekend. Juniorii s-au calificat în premieră în finala EYBL. Performanța a fost reușită de către echipa U13, care și-a continuat parcursul dominant și a obținut noi victorii.

„Baschetbaliștii antrenați de Mioara Iurian și Andrei Cosma au revenit la Budapesta și au înfruntat-o în primul meci pe Inter Bratislava. Ne-am impus într-o manieră autoritară, scor 97-34, iar Filip Marchiș a izbutit 22 de puncte, 11 recuperări și o pasă decisivă. Alexandru Hațegan a avut 17 puncte, în vreme ce Sebastian Lăpuște s-a remarcat prin 15.

În al doilea joc, U-BT a depășit-o pe Obuda Kaszasok cu 111-58. Sebastian Lăpuște a totalizat 24 de puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive. Filip Marchiș a adăugat 20 de puncte, 18 recuperări și 5 assist-uri.

O dispută aprigă a fost cea de duminică dimineața, în compania sârbilor de la Borac Zemun. Pe final, alb-negrii au fost mai puternici și au obținut o victorie cu 71-68. Sebastian Lăpuște ne-a condus spre un rezultat pozitiv prin cele 25 de puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive. Vomir Bizo Andrei a reușit un double-double prin cele 14 puncte și 12 recuperări.

În ultima încleștare am trecut de Honved Budapesta, scor 67-62. Sebastian Lăpuște a strâns 22 de puncte, 9 recuperări și 2 assist-uri, pe când Filip Marchiș a realizat un double-double, prin cele 13 puncte și 13 recuperări”, a transmis clubul.

Astfel, U-BT va merge în finala competiției, care se va desfășura în aprilie la Riga sau la Vilnius. Orașul gazdă nu a fost încă stabilit.

În plus,micii clujeni au câștigat detașat grupa A, iar Sebastian Lăpuște a fost desemnat MVP.

Totodată, Vomir Bizo a primit premiul pentru cel mai bun jucător al echipei. În plus, Filip Marchiș se regăsește la categoria All Star. 

Mioara Iurian, antrenor U-BT U13

Doresc să felicit băieții pentru atitudine și felul în care au abordat jocurile. Au demonstrat cât sunt de competitivi și nu a fost deloc ușor. Au jucat trei meciuri în 15 ore cu echipe care performează la rândul lor. Suntem mândri că am reușit să reprezentăm cu succes clubul U-BT și să fim apreciați la acest nivel. Haide „U”!Lasă un răspuns

Site creat de