Din Oras

Persoane din Siria, Tunisia, Palestina depistate cu şedere ilegală în Cluj-Napoca

Piața Avram Iancu

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, în perioada 13 – 18 noiembrie, mai multe  acţiuni cu forţe proprii şi în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie judeţean Cluj pe linia combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor, au fost depistaţi cu şedere ilegală nouă cetăţeni străini, trei din Tunisia, doi din Siria, doi din Palestina, unul din Maroc şi unul din Mauritius.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că unul dintre cetăţenii tunisieni a intrat în România în baza unei vize de lungă şedere în scop de studii însă, la expirarea dreptului de şedere, nu a părăsit teritoriul ţării noastre. Cetăţeanul din Maroc este absolvent al  unei institutii de învăţământ superior din Cluj-Napoca şi a avut un permis de şedere în scop de studii.

Întrucât, la momentul depistării, cei doi nu mai îndeplineau condiţiile legale de şedere în România, pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească teritoriul ţării în cel mult 15 zile. Totodată, la ieşirea din ţară, pentru cetăţeanul tunisian se va institui consemnul nominal de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de şase luni, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România cu completările şi modificările ulterioare.

Cu privire la celelalte şapte persoane, poliţiştii au constatat că aceştia sunt înscrişi la instituţii de învăţământ superior din Cluj-Napoca şi frecventează cursurile acestora, motiv pentru care au fost îndrumaţi să depună documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere pe teritoriul ţării noastre în scop de studii.

Totodată, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 4.700 lei, în conformitate cu prevederile actului normativ menţionat mai sus.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale în domeniu la tel./fax  0264 – 555656 sau vizitând site-ul public al instituţiei la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa: www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.Lasă un răspuns

Site creat de