Sport

Peste 100 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru Campionatele Europene de Gimnastică din Cluj-Napoca

politia europene gimnastica

În perioada 19 – 23 aprilie, municipiul Cluj-Napoca va găzdui Campionatele Europene de Gimnastică Artistică.

Peste 100 de poliţişti vor acţiona în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru asigurarea şi menţinerea ordinii publice.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au fost luate măsuri suplimentare  pentru asigurarea şi menţinerea ordinii şi liniştii publice, prin intensificarea acţiunilor de patrulare şi acţiuni preventive, atât în proximitatea locurilor de desfăşurare a evenimentelor, cât şi în zonele de cazare şi pe traseele care converg către aceste locaţii.

Poliţişti de ordine publică, rutieri, de intervenţie rapidă  sunt pregătiţi să intervină cu promptitudine la solicitările participanţilor, ori în situaţii de urgenţă.

În fiecare zi, poliţiştii vor efectua controale pentru prevenirea incidentelor care implică articole pirotehnice. Cupluri chinotehnice de la Cluj şi Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu vor acţiona pentru depistarea de materii explozive.

Poliţiştii rutieri  vor acţiona pentru dirijarea şi fluidizarea traficului rutier. În acest sens, amintim faptul că în această perioadă va fi restricţionată circulaţia rutieră pe Aleea Stadion şi strada Pandurilor, între orele 08:00-22:00. De asemenea, va fi restricţionată parcarea autocarelor pe platoul Sălii Sporturilor ,,Horia Demian”.

Reprezentanţii forţelor de ordine publică vor executa misiuni de patrulare ce vizează menţinerea ordinii publice în zona gărilor, aeroportului, în mijloacele de transport în comun, precum în zonele de cazare a turiştilor români şi străini care se vor afla în municipiul Cluj-Napoca pe durata desfăşurării competiţiilor.

Poliţiştii recomandă celor care urmează să participe la campionat să evite implicarea în orice fel de conflict şi să nu răspundă provocărilor!

De asemenea, organizatorii recomandă participanţilor la acest eveniment să se prezinte din timp la Sala Polivalentă – accesul pentru public este deschis cu două ore înainte de desfăşurarea competiţiei în sală – şi să se supună controlului agenţilor de la acces la fiecare intrare în incinta sălii.

Pentru siguranţa tuturor participanţilor la eveniment, este interzis accesul cu următoarele categorii de obiecte: recipiente şi corpuri dure (sticle, peturi, beţe), substanţe inflamabile (inclusiv deodorant, parfum), umbrele, arme de orice fel (inclusiv briceag).

Este interzis să se introducă în arena sportivă inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen sau care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.Lasă un răspuns

Site creat de