Din Oras

Peste 11.000 de petarde şi artificii au fost confiscate de poliţiştii din Cluj într-o singură zi

petarde artificii cluj

Ieri, în urma controalelor efectuate, poliţiştii au confiscat peste 11.000 de articole pirotehnice interzise deţinerii şi comercializării către publicul larg.

La data de 28 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pe raza judeţului pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice.

Astfel, pe raza municipiilor Cluj-Napoca şi Turda au fost depistate 9 persoane, respectiv 3 femei şi 4 bărbaţi, din Turda şi Cluj-Napoca, care comercializau articole pirotehnice a căror deţinere, utilizare şi vânzare către publicul larg este interzisă.

Au fost confiscate 10.600 de articole pirotehnice din categoriile 2 şi 3.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.126/1995 – privind regimul materiilor explozive, republicată.

***

De asemenea, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 1 Poliţie au confiscat 480 de articole pirotehnice expuse spre vânzare pe strada Giordano Bruno, din Cluj-Napoca.

Articolele pirotehnice expuse spre vânzare făceau parte din diferite categorii şi nu erau înscrise pe declaraţia de conformitate.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

La activităţi au participat şi jandarmi.

Poliţiştii reamintesc că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2,3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă, precum şi a altor articole prevăzute în lege, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

De asemenea, persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor şi bunurilor.

Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiaţi atent instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului pentru a evita producerea unor evenimente neplăcute!

 

Acţiunile poliţiştilor pe această linie vor continua.

 Lasă un răspuns

Site creat de