Din Oras

Peste 11000 de oameni lucrează în Tetarom. Planurile de dezvoltare pentru 2018

parcul industrial tetarom

Parcul Industrial TETAROM a încheiat anul 2017 cu un grad de ocupabilitate apropiat de 100%. În prezent, Tetarom numără peste 70 de clienţi, iar în cele trei parcuri industriale lucrează peste 11.000 de persoane.

Mai multe despre cum a fost anul 2017 şi ce planuri există pentru 2018 veţi putea afla din interviul acordat de Octavian Fodor, directorul general adjunct Tetarom, pentru cluju.ro:

  • Cum s-a încheiat  anul  2017 pentru Tetarom?

IMG 0403

 Mai întâi dați-mi voie să vă urez La Mulți Ani!

Anul 2017 a fost a fost poate cel mai bun an din istoria Tetarom SA. Am încheiat anul cu grad de ocupare 100% în cele trei parcuri Tetarom I, II și III si am avut cel mai mare profit din întreaga existență a Tetarom SA.

Număr clienți:

Legat de numărul clienților, în momentul de față Tetarom numără peste 70 clienți.

Astăzi Tetarom I se extinde cu încă 4 clădiri, suntem în proces de recepția a lucrărilor, Tetarom III este  ocupat peste 100%, iar Tetarom IV se va finaliza. Ca urmare a cererii mari din partea unor investitori, în 2018 vom demara, alături de Consiliul Județean Cluj, Primăria Câmpia Turzii și Primăria Luna, investiția în Parcul Industrial Tetarom V.

Parcurile Industriale Tetarom se întind pe  aprox. 200 ha și au atras investiții de la clienții rezidenți de peste 700 milioane de Euro.  Am realizat toate astea  în 15 ani și nu mulți se pot lăuda cu asemenea lucru.  Dar nu ne oprim aici și continuăm să ne dezvoltăm cu noul nostru proiect Tetapolis, primul nostru parc științific si tehnologic.

Cei mai importanți:

Pentru noi, toți clienții sunt importanți. Fiecare contribuie la dezvoltarea Tetarom. Dar dacă ar fi să dau câteva nume,  cele mai importante ca valoare de investiție și număr de locuri de muncă nou create vă pot enumera:

Tetarom I:  Energobit, Banca Transilvania, Agressione, Novis Plaza, EGH, GMG Logistic, Hunnebeck, Impress, Netrom, Tuboni, Heisterkamp, Intermarz, Ambo,  Krisia West, RCC Consult, Electroglobal, Suprem Office, Aluterm și alții.

Tetarom II:  Emerson

 Tetarom III: De ’Longhi, Bosch, Karl Heinz Dietrich, ES Elektro România, Impro, Transilvania Construcții, Castolin Logistic, Il Caffe, Star Storage, LS International, Imperial Development, Contrast, etc.

  • Cate locuri de muncă există în acest moment în Tetarom?

În cele trei parcuri sunt aproximativ 11.000 de locuri de muncă.

Locuri de muncă. Clujul se află printre judeţele cu cele mai multe job-uri disponibile în acest început de an

  • Care sunt avantajele care ii atrag pe clienții dumneavoastră?

*Locații excelente pentru toate parcurile. Toate sunt situate lângă căi principale de acces (autostradă, drum național, transport în comun)

*Avantaje financiare (scutiri sau reduceri de taxe. Clienții noștri au beneficiat de cele mai mici taxe si impozite pentru faptul că se află în parcurile noastre și cei mai mari dintre ei au beneficiat de ajutor de stat)

*Suport investiții: CJC, Primărie ( Clienții noștri sunt în permanență consiliați, ajutați, susținuți de noi pe tot parcursul investiției lor în relația cu autoritățile locale și județene. Avem o relație bună cu acestea și le mulțumim că ne sprijină în tot ceea ce facem.

*Echipa extraordinară de la Tetarom. Avem o echipă minunată care își face treaba profesionist și atunci partenerii noștri sunt mulțumiți.

*Climat bun pentru afaceri (Clujul este o locație excelentă pentru business: dinamic, evoluat, ancorat în ultimele trenduri economico-financiare, tehnologice, deschis cu străinii, cosmopolit, și cu o tradiție și cultură impresionante. Oricine ar vrea să muncească și să trăiască la Cluj.

  1. Ce planuri există privind organizarea și extinderea Tetarom în 2018? 

Planuri avem destule. Unele continuă ceea ce am început în anii precedenți altele vin cu ceva nou.

 De exemplu printre priorități se numără ocuparea integrală a clădirilor care sunt in curs de receptionare, aflate în extinderea Tetarom I,  crearea unui nou parc industrial, Tetarom V al Luna  și dezvoltarea parcului științific Tetapolis.

Parcul Științific și Tehnologic TETAPOLIS (demarat în 2013 în colaborare cu IASP – Asociația Internațională a Parcurilor Științifice și Tehnologice) reprezintă o zonă puternic inovativă în cadrul căreia se desfășoară activități de învățământ, de cercetare și de transfer tehnologic al rezultatelor cercetării și valorificarea acestora prin activități economice. Ne gândim să îl dezvoltăm cum se cuvine pentru că are un potențial enorm.

TETAPOLIS | Primul incubator digital din România a fost lansat la Cluj

Bosch a inaugurat în Tetarom III un centru de training



Lasă un răspuns

Site creat de