Timp liber

Peste 40 de artizani locali au expus la Handmade Transilvania Festival (FOTO)

Handamade Transilvania Festival

Atmosferă caldă, globulețe, papioane, uleiuri esențiale, haine petru cei mici, decorațiuni pentru casă și multe altele, toate făcute handmade. Ei bine, toate aceste lucruri au făcut parte din Handamade Transilvania Festival, care s-a desfășurat la Casino Centru de Cultură Urbană Cluj și unde au expus pe parcursul a trei zile, peste 40 de artizani locali și producători transilvăneni. Această expoziție, care s-a aflat la cea de-a treia ediție, a fost un prilej pentru toți clujenii și nu numai, de a descoperi câtă migală se află în spatele unui obiect făcut de mână.

De la cosmetice naturale până la îmbrăcăminte sau accesorii de piele, gama largă de produse handmade a satisfăcut privirile vizitatorilor, convingându-i să nu plece acasă cu mâna goală. Desigur, cei care s-au grăbit să cumpere cadourile de Crăciun, s-au lăsat inspirați de magia poveștilor din spatele obiectelor realizate manual, și s-au gândit să îi surprindă pe cei dragi cu cele mai originale cadouri. Artizanii care s-au aflat la expoziție i-au primit cu inima deschisă pe toți vizitatorii, și au răspuns cu drag la orice întrebare sau nelămurire.

Anul acesta, bradul de Crăciun va primit o pată de culoare mai specială celor care au ales decorațiunile handmade făcute cu iscusință și răbdare, precum globurile atent pictate și special aranjate sau ornamente în formă îngeraș.  De asemenea  cei pasionați de fashion, au putut găsi genți realizate din materiale de calitate și personalizate, dar și accesorii din piele sau bijuterii. Iar pentru cei care credeau până atunci că diminețile lor la cafea sau ceai au fost prea monotone, cănile decorate cu păpușele sau chiar îmbracate cu hăinuțe croșetate le-au schimbat părerea și au ales să plece acasă cu un nou obiect unicat, realizat manual, care aveau să le încânte ziua.

Nici ilustrațiile sau cărțile de povești pentru copii nu au stat departe de ochii micuților curioși care întindeau mâna după cele mai colorate obiecte, în aștepatarea părinților de a-i vedea și de a le satisface dorința.

Toate acestea și multe altele, cu siguranță au umplut sulfletele vizitatorilor cu armonie și bună stare știind că în spatele acestor obiecte nu au stat niște mașinării din fabrică, ci mâinile unor meșteșugari care își fac treaba cu dragoste și răbdare. Ce poate fi mai special de atât?


Articol realizat de Cristiana DolhaLasă un răspuns

Site creat de