Important, Social & Cultura

Peste 8.500 de străini s-au mutat, în anul 2017, în Cluj

Cum a fost anul 2017 la Cluj-Napoca? Cele mai citite articole din acest an

În cursul anului 2017, polițiștii Serviciului pentru Imigrări al județului Cluj au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 8.509 persoane, dintre care 2.826 din state terțe și 5.683 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH.

Au fost depistați 210 străini în situații ilegale și emise 208 decizii de returnare, 2 situații de îndepărtare sub escortă și o comunicare de părăsire a țării. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 160 de sancțiuni contravenționale în valoare de 79.900 de lei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Cluj, în cursul anului 2017, au asigurat managementul șederii și rezidenței pe raza județului pentru 8.509 persoane, dintre care 2.826 străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova, Tunisia, Israel, Maroc și 5.683 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE, majoritatea din Franța, Italia, Germania,  Italia, Spania și Bulgaria.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: studii, conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), angajare în muncă, alte scopuri sau stabilirea domiciliului pe teritoriul ţării noastre.

În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost depuse un număr de 198 de  invitații pentru străini din India, Pakistan, Maroc, Tunisia, etc respectiv un număr de 19 cereri admisie în scop de reîntregirea familiei.

În perioada analizată, au fost înregistrate 124 cereri pentru eliberarea avizelor de muncă pentru lucrători permanenți, detașați, înalt calificați și ICT, fiind aprobate și emise un număr de 116 avize.


photo by Adam FreundlichLasă un răspuns

Site creat de