Timp liber

Peste 80 de copii sunt invitați să cânte muzică clasică în Parcul Central din Cluj

concet copii organi cluj

Miercuri, 22 iunie , Centrul de Pregătire Muzicală “Ars Cantus” susține 3 ateliere muzicale și concertul de final al anului de studii 2015 – 2016, ca activitate ce încheie periplul Caravanei Muzicii Clasice din cadrul proiectului “Cântă și TU muzică clasică! Concerte și ateliere muzicale pentru copiii orfani”, finanțat de Primăria Cluj-Napoca. Evenimentul, care are loc la Centrul de Cultură Urbană Casino, marchează încheierea anului de studii a Centrului de Pregătire Muzicală “Ars Cantus”.

Concertul de muzică clasică începe de la ora 19.00. În cadrul acestuia, vor concerta copiii cursanți, orchestra și corul de copii “Micii Muzicieni”. La finalul concertului, echipa “Ars Cantus” anunță doi beneficiari ai burselor de studiu muzical cu durata de 6 luni, selectați în urma desfășurării Caravanei Muzicii Clasice, 3 evenimente care au implicat participarea a 51 de copii din 4 centre de plasament și o casă de copii din Cluj-Napoca, în luna mai 2016.

Președintele Centrului de Pregătire Muzicală “Ars Cantus”, Prof. Dr. Florin Țîrlea: “Studiul muzicii clasice reprezintă, cu siguranță, posibilitatea de dezvoltare intelectuală a copiilor, oferind, totodată, și un echilibru emoțional. Probabil, nu întâmplător, în curricula școlară din țări precum Germania, Suedia, Norvegia, Franța, etc., se impune la cursurile de muzică în școlile generale, studierea unui instrument muzical începând cu clasa I și până la terminarea liceului.”

Pe lângă concertul de muzică clasică, cei 51 de copii participanți la Caravana Muzicii Clasice au posibilitatea să se inițieze în arta muzicii la 3 ateliere de creație și educație muzicală, oferite de voluntarii și profesorii Centrului de Pregătire Muzicală ”Ars Cantus”. La ateliere pot participa și vizitatorii mai mici ai Parcului Central “Simion Bărnuțiu”.

Aceste evenimente se desfășoară în cadrul proiectului “Cântă şi TU muzică clasică! Concerte și ateliere muzicale pentru copiii orfani”, finanțat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Proiectul încurajează tinerii dezavantajaţi în vederea participării la procesele cultural-artistice prin acordarea a 2 burse de educaţie muzicală în cadrul Centrului de Pregătire Muzicală ”Ars Cantus” şi stimularea mediului de afaceri pentru susținerea bursierilor în continuitatea studiilor în scopul dezvoltării unei profesii muzical-artistice. “Cântă şi TU muzică clasică!

Concerte și ateliere muzicale pentru copiii orfani” promovează valorile culturale şi educaţia în spiritul muzicii clasice pentru creşterea şanselor de incluziune şi participare la viaţa culturală a municipiului Cluj-Napoca a copiilor instituționalizați.

Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Activitățile din cadrul proiectului pot fi urmărite pe pagina de Facebook CPM Ars Cantus precum și pe site-ul www.arscantus.ro.

Centrul de Pregătire Muzicală “Ars Cantus” este o şcoală de muzică de tip privat, ce-şi propune atât iniţierea în arta muzicii cât şi abordarea nivelului de performanţă în toate etapele de studiu.

Pe parcursul celor 4 ani de activitate, Centrul de Pregătire Muzicală “Ars Cantus” a contribuit la instruirea muzicală a peste 200 de persoane, copii și adulți, din Cluj-Napoca, dar și din județul Cluj.Lasă un răspuns

Site creat de