Din Oras

Peşti morţi pe lacul din Gheorgheni. Se cere decolmatarea lacului

14263999 1135175226540568 640228291538111744 n

În urma sesizării din după-amiaza zilei de 8 septembrie 2016, vizând existenţa unor peşti morţi pe lacul situat în cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, reprezentanţii Administrației Bazinale de Apă Someş-Tisa (ABA Someș-Tisa) au investigat în teren fenomenul.

Reprezentanții ABA Someș-Tisa au prelevat probe de apă, care se află în curs de determinare în Laboratorul Regional de Calitate a Apei din cadrul instituției.

Mortalitatea piscicolă s-a produs pe fondul unor temperaturi ridicate din ultima perioadă, a lipsei de primenire cu apă proaspătă din drenuri și din izvoare, peste care s-a suprapus fenomenul de descompunere a vegetației acvatice, în condițiile unui lac suprapopulat cu ihtiofaună.

Primăria municipiului Cluj-Napoca, în calitate de administrator al lacului, va fi sesizată să realizeze decolmatarea lacului pentru reducerea gradului de eutrofizare (fenomen natural constând în înmulțirea excesivă a algelor) și pentru ca asemenea evenimente să fie evitate.

Evenimentul a avut un impact local, doar la nivelul lacului de agrement, fără a fi afectate cursuri de apă de suprafață.

foto: Adrian Comanici


Lasă un răspuns

Site creat de