Timp liber

Peştişori de aur, dovleci fermecați și bufnițe fericite – expoziţie realizată de copii la Cluj

expozitie copii

O expoziție de pictură, desen și ceramică realizată de copii va fi expusă la Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca, între 6 și 11 iulie.

Evenimentul va reuni lucrări realizate în ultimul an de micii artiști participanți la activitățile creative organizate de Calendarul Magic și coordonate de artista vizuală Liliana Csaki. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 6 iulie, începând cu ora 18:00. Expoziția va fi deschisă de către d-na Lect. Univ. Dr. Cristina Metea.

„Ultimul an a fost unul plin de activități pentru Calendarul Magic. Mă bucur că am reușit să implicăm tot mai mulți copii interesați de artele plastice și că am reușit să extindem și zonele noastre de activitate: la expoziția de anul acesta, veți putea vedea lucrări de ceramică, pictură pe sticlă, desen sau pictura. De asemenea, temele abordate de copii s-au extins mult, iar asta înseamnă că posibilitățile lor creative cresc continuu.”, a declarat Liliana Csaki.

Activitățile Calendarului Magic își propun să dezvolte creativitatea, spontaneitatea și capacitatea de muncă în echipă a copiilor. În același sens, atelierele vor să dezvolte posibilitățile tehnice ale participanților.

În ultimul timp, ne-am axat mult pe tehnicile specifice folosite în desen, lucrul cu ceramica sau tehnici de pictură. Ne dorim să încurajăm spiritul creativ al micilor membri ai familiei noastre de artiști, dar, în același timp, vrem ca ei să învețe încă de la început mijloacele corecte la care trebuie să apeleze atunci când creează o lucrare, indiferent de tema ei.”

De asemenea, atelierele sunt menite să încurajeze dialogul și schimbul de idei dintre copii. Conform Lilianei Csaki, „una dintre cele mai mari realizări ale noastre este faptul că am reușit să creăm o comunitate unită în jurul artelor vizuale. Credem mult într-o atmosferă de lucru bazată pe dialog și învățare. Dialogul direct e formula cea mai potrivită pentru a stimula imaginația artistică a copiilor, dar și pentru a încuraja interesul lor față de colaborarea cu ceilalți membri ai grupului”.

Vârstele artiștilor sunt cuprinse între 3 și 11 ani, iar selecția va aduce în fața publicului aproximativ 100 de lucrări. Expoziția își așteaptă vizitatorii de luni până vineri, între 10:00 și 20:00, iar sâmbătă și duminică între orele 10:00 și 18:00. Intrarea este liberă.

Expoziţia este organizată cu sprijunul: Primaria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Centrul de Cultură Urbană – Turnul Croitorilor, Centrul de Cultură Urbană Casino, Vizit Cluj, Calendarul MagicLasă un răspuns

Site creat de