Social & Cultura, De Vazut, Important

Pet Friendly Apartments Cluj – Primul proiect imobiliar din România destinat exclusiv persoanelor care dețin animale de companie

Pet Friendly Apartments Cluj

Pet Friendly Apartments Cluj este primul proiect imobiliar din România destinat exclusiv persoanelor care dețin animale de companie.

Ideea unei astfel de afaceri i-a venit lui Patrinchi Mihail – student la Cluj-Napoca. Acesta a observat că pe piaţa imobiliară din Cluj, dar şi din ţară există o nişă goală. Potrivit lui Mihail, există un studiu care arată că 6 din 10 chiriaşi au un animale de companie. De aici, şi ideea unei pagini destinate exclusiv celor care îşi caută o chirie în care să locuiască şi cu animalele de companie.

Mai multe despre acest proiect a vorbit pentru cluju.ro Mihail Patrinchi:

Ideea a venit din inerţie. Eu fondasem Student Mob Cluj şi după scurt timp am observat câtă lume cu căţei sau cu pisici ne contacta să ne întrebe dacă cunoaştem proprietari care acceptă animăluţe.

Apoi ne-am gândit să facem o pagină unde să postăm doar apartamente pet friendly şi să ne implicăm mai intens în găsirea lor; sincer nu ne-am aşteptat să fie aşa bine primit.

Pet Friendly Apartments Cluj a fost conceput în prima fază ca o simplă extensie a principalei noastre agenţii, dar în scurt timp a ajuns un mic brand local, fiind foarte solicitat de către persoanele ce deţin animale de companie şi îşi caută chirie în Cluj-Napoca.

  • De la ce aţi pornit şi ce aţi dorit să realizaţi?

În momentul când am dezvoltat proiectul eram la început de drum. Eram student în anul doi şi mi-a fost foarte greu să mă împart în cele două direcţii. Lucurile se mişcau greu, aşa că am decis să renunţ la facultate şi să mă dedic întru totul acestei afaceri. Am lucrat singur aproape un an până să îmi permit primul angajat. A fost foarte riscant, dar cu siguranţă a meritat. Aşadar, fiind la început aveam nevoie de notorietate, aşa ne-am dat seama că făcând aceast proiect vom atrage de partea noastră şi clienţii cu animale de companie.

  • Cine sunt oamenii din spatele acestui proiect prietenos cu „blănoşii”?

Echipa nu este foarte mare, dar este dinamica şi productivă. Sunt eu ca administrator, o contabilă şi mai am două colege (studente la FSEGA, respectiv FSPAC) pe postul de consilieri imobiliari. Sunt nişte fete foarte harnice şi inteligente. Cristina se ocupa în mare parte de studenţii străini, deoarece vorbeşte la perfecţie limba engleză, franceza, chiar şi germana. Iar datorită Beei postăm anunţurile şi în maghiară. În felul acesta acoperim toate categoriile de clienţi.

foto 2

  • Cum a reacţionat piaţa imobiliară din Cluj? Dar iubitorii de animale?

Nu multă lume știe, dar există un sondaj local arată că 6 din 10 chiriași au cel puțin un animal de companie, iar 85% dintre aceștia întâmpină probleme la găsirea unei eventuale chirii.

Dacă 6 din 10 chiriași au un animal de companie asta ar trebui să ne bucure, mai ales dacă acel animal este adoptat din adăposturi sau de pe stradă. Asta sperăm să înțeleagă și proprietarii care strâmbă în continuare din nas când le spunem de pisici sau câini și să devină pe viitor mai cooperativi și mai indulgenți.

  • Cum se poate înscrie cineva pe „Pet Friendly Apartments Cluj”?

Cu un simplu like sau follow pe pagina de Facebook şi apoi pot urmări foarte uşor activitatea noastră. Defapt planul nostru a fost să ne promovăm mai mult paginile de Facebook şi mai puţin pagină web, deoarece pe pagina clienţii pot discuta cu noi direct pe chat, ne pot trimite poze cu animăluţele lor de companie, noi le putem trimite poze cu apartamentele disponibile şi cel mai important pot da tag colegului / colegilor cu care îşi caută chirie.

  • La ce preţuri se găsesc aceste locuinţe în care sunt acceptaţi şi prietenii noştri necuvântători?

La prima vedere apartamentele „pet friendly” sunt scumpe; mai sunt agenţii care se laudă că au chirii pet friendly dar le numeri pe degete ofertele sub 200 de euro.

Clientului trebuie să-i oferi varietate. La noi sunt preţuri stabile şi de bun simţ, de exmplu am avut garsoniere cu curte ideale pentru cei cu căţei, iar preţul era de 150 euro/lună, dar în acelaşi timp se găsesc şi chirii ce depăşesc 500 de euro.

  • Există puţine sau multe de astfel de locuinţe de închiriat?

Sunt puţine astfel de locuinţe, mai ales pe perioada verii când încep studenţii să-şi caute chirie, iar proprietarii au foarte multe cereri şi îi ignoră pe cei cu animale de companie.

couch 2590993 19207761

  • Proiectul „Pet Friendly Apartments Cluj” face partea dintr-un alt proiect…

Când am înfiinţat Student Mob Cluj, acum aproximativ doi ani, erau 360 de agenţii imobiliare active, aşadar mi-am dat seama că trebuie să fac ceva total diferit faţă de ceilalţi ca să rezist pe piaţă.

Aşa am infiinat prima agenţie destinată studenţilor cu cel mai mic comision din oraş, iar ideea a fost foarte bine primită pe piaţa imobiliară din Cluj. Student Mob mai are încă o extensie îndreptată spre studenţii străini.

Este vorba de pagina de Facebook „Apartments for rent în Cluj near Universities” care a atins recent pragul de 1000 de abonaţi.

Am ajuns astfel la mai bine de 6500 de următori pe toate cele 3 pagini pe care le administrăm şi suntem în continuă creştere.

  • Cum vreţi să dezvoltaţi proiectul?

În primul rând să atragem tot mai mulţi clienţi de partea noastră şi până la sfârşitul anului să mai angajăm alte două pesoane şi să mai achiziţionăm încă un student mob(il) – adică încă o maşină :D.


Chiriile disponibile şi pentru câini sau pisici le puteţi găsi aici.Lasă un răspuns

Site creat de