Uncategorized

Petiţie pentru închiderea expoziției „OUR BODY: Universul Interior” de la Iulius Mall Cluj

OUR BODY

Câţiva clujeni au iniţiat o petiţie pentru închiderea expoziției „OUR BODY: Universul Interior” de la Iulius Mall Cluj, din cauză că acele cadavre, aparţin unor prizoneri executaţi în China şi nu ar fi tratate cu respectul cuvenit.

Organizatorii vin, însă cu un răspuns, şi spun că celebra expoziţie „Our Body” nu încălca nicio lege sau norma, deoarece respectivele cadavre au fost examinate de medici legişti din SUA.

Întrucât în perioada 17 iulie – 31 octombrie 2015 Iulius Mall Cluj găzduiește expoziția „OUR BODY: Universul Interior”, expoziţie ce include peste 200 de exponate, corpuri umane care majoritatea provin din Republica Populară Chineză, conservate prin tehnica plastinării.

Întrucât expoziția prezintă corpuri umane reale, în diferite ipostaze, jupuite de piele, cu țesuturile și organele interne expuse.

Întrucât expoziția contravine credințelor tradiționale ale poporului român și respectului datorat morților ce impun un comportament decent față de corpul defunctului și organizarea de funeralii.

Întrucât expunerea organelor și țesuturilor decedaților, precum și a corpurilor lor jupuite de piele, în diferite ipostaze, unele chiar ilare, nu denotă faptul că rămășițele lumești ale celor decedați sunt tratate cu respectul cuvenit.

Întrucât expunerea cadavrelor în cadrul expoziției „OUR BODY: Universul Interior” contravine legii civile române care consacră respectul datorat persoanei şi după decesul său (art. 78-81 Cod civil) și care reglementează condițiile speciale în care se poate realiza prelevarea de organe, ţesuturi şi celule umane, de la persoanele decedate (Legea nr. 104/2003 privind manipularea cadavrelor umane şi prelevarea organelor şi tesuturilor de la cadavre în vederea transplantului, Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii – Titlul VI).

Întrucât de pe urma expunerii cadavrelor în cadrul expoziției „OUR BODY: Universul Interior” , proprietarii acestora obțin profit.

Întrucât multe organizatii non-guvernamentale acuză faptul că trupurile expuse în asemenea expoziții ar putea aparține prizonierilor executați în închisorile chineze.

Întrucât organismele expuse provin din China, o țară condusă de un regim totalitar, cunoscut pentru încălcălcări grave ale drepturilor omului, precum tortură, tratamente inumane sau degradante folosite în mod obișnuit în sistemul de detenție chinez, persecuții politice și religioase și chiar trafic de organe umane de la prizonieri de conștiință aflați în închisorile chineze, în special practicanți Falun Gong – documentate pe larg în rapoartele internaționale.

Întrucât organizatorii nu au furnizat NICIODATĂ informaţii despre modul în care au murit cei expuși: identitatea sau vârsta lor.

Întrucât o expoziție având același nume, organizată de aceeași companie, a fost închisă în Franța prin ordin judecătoresc, pentru tratament indecent al cadavrelor. Judecătorul a cerut chiar confiscarea cadavrelor pentru îngroparea lor. Chiar dacă scopul este educațional, cum legea franceză este extrem de asemănătoare cu cea a noastră, de ce nu s-ar aplica și la noi aceeași motivație?

CEREM închiderea expoziției „OUR BODY: Universul Interior”, găzduită de Iulius Mall Cluj și interzicerea expoziției pe întreg teritoriul României”
se arata in petitia lansata in online.

Organizatorii răspund şi declară că respectivele corpuri au fost examinate de medici legişti. Astfel s-a dovedit că moartea a survenit din cauze naturale.

Expoziția „OUR BODY: Universul Interior” s-a deschis porțile la Iulius Mall Cluj începând de vineri, 17 iulie 2015, până pe 31 octombrie inclusiv.

bilete expozitie0 Comments

  1. Ii inteleg perfect pe „pupatorii de moaste”… se tem ca exponatele vor avea mai mare succes decat unghia de la degetul mare a lui Sf Laba Trista.
    In „inteligenta lor” parca vad cum i-ar ingropa cu cruce la capatai, pe amaratii chinezi, asigurand o slujba frumoasa cu un sobor de preoti…
    Ja la caruta !

  2. nu contest, bodagn, valoarea celor de la GNR şi nici a lui axl. sunt şi eu fan rock. dar imaginile lui axl de-acum pentru mine sunt un şoc la fel de mare ca cel produs de mickey rourke la reapariţia sa. exemplele ar putea continua, fie een bine, fie een rău. unii oameni eembătre2nesc frumos, alţii nu. dar eu mă eentreb eencă o dată ceea ce am spus la finalul postului: dacă madonna, despre care ştim cu toţii că este un produs de marketing şi a cărei voce nu e deloc impresionantă, ar fi apărut dintr-o dată ave2nd cu 20 de kg. mai mult, ar mai fi avut succesul pe care eel are? mă eentreb unde se opreşte respectul faţă de propria persoană şi faţă de public? mă eentreb ce se eente2mplă cu idolii aceia frumoşi, pe măsură ce trec anii. de ce cad de pe soclurile lor?axl vine dintr-o ţară een care se pune mare accent pe imagine. şi nu cred că nu ar avea la eendeme2nă mijloacele nu de a-şi ascunde ve2rsta, (nu cred că i-ar mai sta bine een pantaloni scurţi ) dar de a fi măcar eentr-o formă fizică bună.

Lasă un răspuns

Site creat de