Social & Cultura, Important

Photo Marathon 2016 – eveniment unic in Transilvania

Photo Marathon

Photo Marathon este singurul eveniment din România care oferă pasionaților de fotografie oportunitatea de a experimenta arta fotografică într-o manieră inedită,  punând la dispoziția acestora un maraton de expoziții, workshop-uri și fotografie.

Desfășurat în perioada 13-16 octombrie la Cluj-Napoca, Photo Marathon pune arta fotografică în mișcare și provoacă pasionații de fotografie să experimenteze arta în cele mai neconvenționale spații din Cluj și să-și pună la încercare creativitatea și imaginația printr-o competiție foto antrenantă.

Cele 4 expoziții pe care le propune Photo Marathon reunesc în spații nonconformiste lucrări inedite ale unor fotografi foarte apreciați în România și în afară: Adi Bulboacă, Hajdu Tamás, Vlad Cupșa și Alex Gâlmeanu. Timp de 4 zile,  vizitatorii vor putea vedea Mersul trenurilor de la Gara mică a lui Adi Bulboacă, Cinemagraphurile lui Alex Gâlmeanu din Urania Palace, absurdul străzilor românești din perspectiva lui Hajdu Tamás, precum și o retrospectivă a celor mai populare evenimente suprinse de Vlad Cupșa.

Cele 4 workshop-uri destinate fotografilor amatori și profesioniști au drept scop îmbunătățirea tehnicilor și tacticilor de lucru în ceea ce privește fotografia pe Instagram, fotografia de eveniment, fotografia portret sau fotografia documentară.

Elementul care pune în mișcare întregul eveniment este reprezentat de maratonul foto, unicul de acest tip din Transilvania. Acesta este format din 2 competiții care se vor desfășura în paralel: una destinată fotografilor amatori și una destinată fotografilor profesioniști. Timp de 8 ore, aceștia trebuie să realizeze fotografii care să ilustreze cât mai bine cele 4 teme propuse de către juriu și trase la sorți în ziua evenimentului. Imaginile trebuie predate fără să fie modificate în programe de editare, excepție făcând doar editările din aparat, în cazul fotografilor profesioniști.

Pentru a participa la workshop-uri sau la competiția foto, participanții trebuie să completeze un formular de înscriere disponibil pe www.photomarathon.ro. Lasă un răspuns

Site creat de