De Vazut, Important

Photo Marathon | Cea mai mare competitie foto din Transilvania are loc in acest weekend la Cluj-Napoca

PhotoMarathon2

Desfăşurat săptămâna aceasta, între 13 și 16 octombrie, la Cluj-Napoca, Photo Marathon adună în acelaşi loc peste 300 de pasionaţi de fotografie din zona Transilvaniei.

Două competiții fotografice, peste 200 de fotografi implicați, premii în valoare de 6.000 lei

Elementul care pune în mișcare întregul concept este reprezentat de competiția foto, unicul eveniment de acest tip din Transilvania. Pe 15 octombrie, timp de 8 ore, participanții trebuie să realizeze poze care să ilustreze cel mai bine cele 4 teme propuse de către juriu și trase la sorți în ziua evenimentului. Totul se bazează așadar pe spontaneitate, pe imaginație și creativitate, participanții având posibilitatea de a câștiga premii în valoare de 6.000 de lei. În plus, la sfârșitul evenimentului, cele mai bune lucrări din competiție sunt promovate şi expuse timp de 2 săptămâni într-o expoziție specială. Din juriul competiției fac parte Laura Bâlc, Călin Ilea, Chris Nemeș și Vlad Cupșa, 4 dintre cei mai apreciați fotografi profesioniști din Cluj-Napoca.

Cei care doresc să participe la competiția foto, se mai pot înscrie prin completarea formularului de aici.

Maraton de expoziții: 4 zile, 4 expoziții neconvenționale, 4 locații, 4 artiști

Photo Marathon aduce în atenția publicului lucrări ale fotografilor Adi Bulboacă, Hajdu Tamas, Alex Gâlmeanu și Vlad Cupșa, care vor fi expuse în locuri neconvenționale din Cluj-Napoca. Astfel, în cele 4 zile de eveniment, vizitatorii vor putea experimenta arta fotografică în Gara mică din Cluj (Omul din tren – Adi Bulboacă), în fostul cinematograf Urania (Cinemagraphs – Alex Gâlmeanu), la Atelier Cafe (My side of the concert – Vlad Cupșa) și la Turnul Croitorilor (Greatest clicks – Hajdu Tamas). În prima zi de eveniment, vizitatorii sunt așteptați la vernisajul lui Vlad Cupșa de la Atelier Cafe de la 18:30 și la vernisajul lui Adi Bulboacă de la Gara mică, de la 19:30.

Mai multe detalii despre eveniment se găsesc pe site-ul www.photomarathon.ro sau pe pagina de Facebook Photo Marathon.Photo Marathon este un eveniment unic pe piața din România, oferind celor pasionați de fotografie un maraton de expoziții, un maraton de workshop-uri și o competiție fotografică atipică sub forma unui maraton de 8 ore.
Prima ediție Photo Marathon a adus in același loc peste 200 de participanți din orașe precum Cluj Napoca, Baia Mare, Oradea sau Târgu Mureș, iar la ediția din acest an sunt așteptați peste 300 de fotografi amatori și profesioniști și peste 600 de pasionați de fotografie din zona Transilvaniei.Lasă un răspuns

Site creat de