Din Oras, Important

Piaţa 14 Iulie din cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca va fi modernizată (FOTO)

modernizare piata 14 iulie cluj

A fost semnat contractul de achiziție publică pentru obiectivul de investiții „Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană P-ța 14 Iulie, strada Giuseppe Garibaldi, strada Sigismund Toduță, strada Traian Grozăvescu, strada Milcov, strada Octavian Goga, strada George Enescu”.

Noul proiect de dezvoltare urbană cuprinde zona centrală a cartierului Grigorescu; suprafața vizată are 35.231 mp:

– spațiu verde amenajat: 6157 mp

– suprafață totală amenajări pietonale: 12.766 mp

– suprafață carosabilă partajată: 2770 mp (străzi rezidențiale/pietonale)

– suprafață piste biciclete: 1705 mp

– suprafață carosabilă totală: 11.833 (partea carosabilă a străzilor)

Obiectivul principal al proiectul este creșterea calității vieții locuitorilor. Prin pietonalizarea laturii sudice a pieței și conceptul vizat se integrează principiile de walkable city și smart city.

Proiectul prevede instalarea de mobilier urban modern, amenajarea de piste de biciclete și o zonă de joacă pentru copii, semaforizarea trecerilor de pietoni, precum și crearea unui loc de întâlnire a comunității, unde se pot organiza piețe volante, evenimente de mici dimensiuni ș.a..

De asemenea, iluminatul public va fi modernizat cu tehnologie LED, se vor instala stații de încărcare pentru mașini, biciclete și trotinete electrice. Totodată, în centrul scuarului 14 Iulie se va amenaja o fântână arteziană dinamică.

Acest proiect se corelează cu alte dezvoltări urbane, proiecte în desfășurare: modernizarea Parcului 14 Iulie și reabilitarea străzii Muzicescu (parte a proiectului de revitalizare a malurilor Someșului).

Valoarea contractului este de 31.998.799,22 lei, fără TVA.

Durata de execuție este de 19 luni, din care 4 luni servicii de proiectare, iar 15 luni pentru execuția și finalizarea lucrărilor.

Executantul lucrărilor este asocierea Nord Conforest SA – SC N.V. Construct SRL – Danlin XXL SRL cu subcontractanții SC Intercom Energy SRL, SC Live Rental Power SRL, Abcony Serv SRL, SC Eco Garden Construct SRL, SC Altimate SRL, SC Amnv Geocad SRL, SC Quantum Instal SRL.

Piaţa 14 Iulie din cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca va fi modernizată
piata 14 iulie grigorescu


Lasă un răspuns

Site creat de