Uncategorized

Pictorul clujean Nicolae Maniu, Ambasador al Culturii Romane in Germania

Nicolae Maniu

Pictorul Nicolae Maniu, unul dintre cei mai bine vânduți pictori români, originar din Turda (jud. Cluj) şi cetăţean german, va primi titlul de „Ambasador al Culturii Române în Germania” în cadrul Festivalului de Toamnă al Economiei Germane, organizat între 2 și 4 octombrie, la Cluj-Napoca.

Ceremonia de decernare va avea loc duminică, 4 octombrie, în Piața Unirii, în zona Lounge VIP. Momentul va fi continuat cu cocktail, în cadrul căruia va concerta trupa David & The Six Martini Band. Titlul de „Ambasador al Culturii Române în Germania” este acordat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord (DWNT), pentru a-i recunoaște meritele pictorului român în perioada petrecută în Germania, între 1983 și 1993.

Cea mai mare colectie a pictorului Nicolae Maniu din perioada de activitate in Germania o detine galeristul german Hans-Joachim Grove, reprezentant al fundatiei culturale GROVE-MOLDOVAN Art-Foundation Braunschweig. Hans-Joachim Grove este cetatean de onoare al municipiului Cluj-Napoca și sustinator in Germania al candidaturii Clujului la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021.Lasă un răspuns

Site creat de