Timp liber

Piesa de teatru forum „Mutualism” la Cinema Mărăşti

mutualism

Astăzi, 16 februarie, începând cu ora 19.00, Cinema Mărăşti va găzdui spectacolul de teatru forum “Mutualism” – Intrarea este gratuită.

Piesa de teatru forum “Mutualism” (jucată în limba engleză) spune povestea unui cuplu care începe să trăiască o serie de consecințe în urma descoperirii relației lor. Piesa are o durată de 15 minute, iar ceea ce se va întâmpla după punerea ei în scenă depinde doar de publicul care are șansa de a dezbate situația văzută pe scenă și de a o modifica.

Teatrul forum este o formă de teatru social în care actori neprofesioniști pun în scenă o situație reală de opresiune. În teatrul forum există diferite personaje esențiale, printre care un opresator și un opresat. Piesa este scurtă pentru că focusul este pe procesul de gândire colectivă pe tema opresiunii din piesă. După ce actorii au jucat piesa, moderatorul invită publicul să analizeze situația la care tocmai au asistat și le oferă acestora de a schimba situația prin înlocuirea unui personaj și respectiv a comportamentului acestuia. Fiecare schimbare este la rândul său discutată. Scopul unei piese de teatru forum este de a învăța cum să acționăm într/o situație de opresiune pe tematica dată, indiferent dacă suntem noi cei opresați sau nu.

Piesa de teatru este rezultatul unui program de teatru forum pe tematica diversității de gen și a diversității sexuale, implementat de către Paula Bravo Sanchez. Paula, psiholog, este voluntar în proiectul “The Light and Shadow Theatre Project” finanţat prin programul Erasmus Plus şi implementat de către AIDA, Asociaţia pentru Iniţiative Durabile – Alternative.Lasă un răspuns

Site creat de