Timp liber

Piesa de teatru vizual "Make good art" la Cinema Mărăşti

afis make good art

Sâmbătă, 23 aprilie, începând cu ora 19.00, Cinema Mărăşti va găzdui spectacolul de teatru vizual “Make good art” – Intrarea este gratuită în baza rezervării pe site-ul www.visualtheatre.ro

Piesa “Make good art” spune povestea a două persoane diferite, aparent fără nici o legatură între ele dar unite de catarsis, de artă și de încrederea în sine. Make good art este o piesă inspirată din discursurile lui Neil Gaiman “Make good art” și al lui Ken Robinson “Do schools kill creativity” și își dorește să inspire spectatorii spre a-și păstra esența și fidelitatea față de propriile aspirații și visuri.

Teatrul vizual este o îmbinare a tehnicilor de teatru de umbre și a celor de black light pe care 9 tineri voluntari din Spania, Italia, Germania şi România le-au descoperit pentru prima dată în martie, atunci când și-au început stagiul de voluntariat în Cluj-Napoca, în proiectul “The Light and Shadow Theatre Project” finanţat prin programul Erasmus Plus şi implementat de către AIDA, Asociaţia pentru Iniţiative Durabile – Alternative.

Din aprilie și până în august, voluntarii vor performa utilizând tehnici de teatru de umbre, black light şi teatru-imagine, de două ori pe lună în Cinema Mărăşti şi Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca.

Piesele se adresează în special tinerilor și adulților tineri, unul dintre obiectivele proiectului fiind de a înlocui luminile ecranelor “smart” cu luminile din teatrul vizual, dar cu siguranță pot fi apreciate de orice spectator.

Toate cele 10 reprezentaţii vor fi gratuite, detalii despre program și tematică găsiți pe site-ul proiectului www.visualtheatre.roLasă un răspuns

Site creat de