Plaja Urbană din Cluj a atras peste 25.000 de clujeni la evenimentele Vamos a la Playa
În acest an festivalul a avut un parcurs de zece zile, aducând pe plaja Grigorescu din Cluj-Napoca, atmosfera şi facilităţile unui sejur mediteranean.
Acest eveniment şi-a declarat scopul de a activa noua amenajare a malului Someșului Mic, pe parcursul tronsonului Grigorescu al acestuia, demonstrând potenţialul de transformare a zonei într-o adevărată Plajă Urbană aşa cum poate fi aceasta întâlnită în multe din oraşele riverane ale lumii. Scopul organizatorilor este de a demonstra că dacă „Avem o plajă urbană, merită să o transformăm timp de un sejur într-un loc de vacanţă pentru toți cetățenii orașului!„
Pe parcursul proiectului cultural comunitar organizat de către Asociaţia Urbannect, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, cu parteneriatul media al Radio Cluj, Radio Paprika şi BeNow, cetăţenii oraşului de toate vârstele, genurile și preocupările s-au putut bucura fără bilet de intrare, de muzică de calitate prin concertele susţinute de: Om la Lună, Luna Amară, Score Band, Ionuț Mangu, Dean Klooge, Be Right, Mano&Gregor Band, HoneyMoon, şi de Dj Set-urile lui: Electroclown, Blanilla, DJ Magda, Bogdan Roșca Zasmencu, DJ Muri, DJ Giulee.
Peisajul muzical a fost completat de spectacolul de acrobaţie al şcolii de dans aerian Onensa, de cursul zilnic de Latino Dance susţinut de echipa lui Fidias Vasquez din Ecuador, de posibilitatea de participare la un campionat de table cu premii, care a avut nu mai puțin de 76 de înscrişi, unul de petanque cu premii, la care au participat cinci echipe, de două ateliere de creaţie pentru cei mici susținute de Voichița Clinci și Adela Negustor cu sprijinul Lecom Birotică și de un curs de stretching și mobility cu Claudia Huszar.
Plaja Grigorescu a găzduit o Adunare Parţială a Centrului Cultural Clujean și o Întâlnire a iubitorilor de drumeţii montane de la Outdoor Adventure Trekking și o Întâlnire a Clubului Cioplitorilor Clujeni.
Cetăţenii au fost aşteptaţi în fiecare zi de o promenadă a artizanilor unde puteau găsi produse ale membrilor Asociaţiei Meşterilor Clujeni, de un Food Point unde se găseau plăcinte, pizza, îngheţată, crispy, cartofi prăjiţi, porumb fiert şi altele de la: Stan&Bran, Cryspiteria, Lecas Delice, Bonas, New Age Pizza și de zona de lounge&bar a Coffe Therapy susținut de Bermas S.A. și de Chateau Vartely.
La toate acestea se adaugă piscina mare cu diametrul de 6.5 m și cele două de 3.5 m diametru destinate copiilor mici, toate trei alimentate cu apă curată, din rețea.
Pe parcursul zilei, alimentarea cu energie electrică a fost asigurată prin intermediul panourilor solare, festivalul având ambiția de a fi unul cât mai sustenabil.
Pe durata acestui sejur estival de zece zile, tot acest program bogat a atras un număr total de 25 000 de clujeni. În primul weekend, cel dedicat concertelor, festivalul a avut un aflux mediu de 4000 de utilizatori zilnici, între orele 12.00 și 22.00, pe parcursul săptămânii am înregistrat între orele 16.00 şi 22.00 o medie zilnică de 1500 de cetăţeni pentru ca, în cel de al doilea weekend, cu același program ca și în primul, spectacolele și concertele să aducă din nou o creștere spre o medie de 2500 de utilizatori pe zi.
„Ne-am bucurat să observăm o creștere vizibilă de la o zi la alta a procentului familiilor cu copii, al persoanelor de vârstă medie și ridicată și, de asemenea, de apariția unei constanțe din partea multor cetățeni a căror prezență a devenit recurentă, în multe cazuri chiar zilnică.
Întregul proiect logistic a stat pe umerii celor de la Bazaţii, Under The Tent, Outdoor4U, sunetul şi dotările pentru concerte au fost pusă în scenă de Sound&Light Vibration.
Curăţenia plajei înainte în timpul şi după eveniment a fost executată de către Supercom, Ecogarden, RADP și pubelele temporare au fost asigurate de RondoCarton.
După două zile de demontare a logisticii şi ecologizare, Plaja Grigorescu s-a întors din acest sejur mediteranean, revenind la tihna dup-amiezelor riveranilor clujeni.
Mulțumim întregii echipe, finanțatorului Primăria Municipiului Cluj-Napoca, susţinătorilor şi celor care au fost în backgroundul acestui proiect pe care îl creştem împreună începând cu 2016, le mulţumim locuitorilor care au avut îngăduinţa să accepte concertele care s-au desfăşurat în 26-28 între 19.00 şi 21.30 şi mai ales, mulţumim tuturor participanţilor care au descoperit farmecul boem şi mediteranean al plajei din mijlocul oraşului Cluj-Napoca.
A ieșit exact așa cum speram noi, un eveniment de familie, făcut de oameni pentru oameni, un loc de întâlnire a întregii comunități a orașului, care timp de zece zile a petrecut, seară de seară, timp de calitate pe malul râului, cu picioarele în nisip.
Rămas bun 2024, încheiem acest an direcţionându-ne energia spre ediţia 2025„, au transmis organizatorii. Vamos a la Playa.