De Vazut

Plante de sărbători care sunt otrăvitoare pentru pisici

Plante de sărbători care sunt otrăvitoare pentru pisici

Mulți oameni își decorează casele cu plante festive în perioada sărbătorilor. Alții pot oferi o plantă sau un aranjament floral drept cadou. Deși pisicile le pot vedea ca pe un răsfăț, unele dintre aceste decorațiuni și cadouri pot fi dăunătoare. Înainte de a aduce orice plantă în casa dumneavoastră, este esențial să știți care dintre plantele populare de sărbători sunt otrăvitoare pentru pisica dumneavoastră. Iată ce spun experții de la Purina despre acestea.

Pom de Crăciun

În timp ce pomii artificiali câștigă popularitate, mulți oameni preferă în continuare să folosească un pom adevărat de sărbători. Dacă sunteți una dintre aceste persoane și dețineți o pisică, optați pentru un brad sau un molid în locul unui pin.

Uleiurile din brad pot fi dăunătoare pentru pisici, putând duce la afectarea ficatului și chiar la moarte. Între timp, acele de pin sunt ascuțite și pot afecta organele interne ale pisicii dacă sunt ingerate. De asemenea, acestea reprezintă un pericol pentru labe dacă sunt călcate în picioare.

Acoperiți suportul de copac, pentru ca pisica dvs. să nu bea apa. Apa din interiorul suportului de plante ar putea conține bacterii dăunătoare și alți agenți patogeni.

Indiferent de copacul pe care îl alegeți, fiți atenți la posibilitatea ca acesta să se răstoarne. Pisicile devin adesea curioase în legătură cu decorațiunile și se vor cățăra pe brad pentru a se uita mai de aproape.

Pentru a preveni un accident, fixați bradul de tavan sau de perete folosind niște gută de pescuit, pentru a preveni căderea bradului. Altfel, încercați să puneți bradul într-o locație care poate fi închisă, astfel încât pisica dvs. să nu poată ajunge la el atunci când nu sunteți acasă.

Poinsettia

Sunt Crăciunițele otrăvitoare pentru pisici? Aceste favorite de sărbători, de culoare roșie, care atrag atenția, au căpătat o reputație proastă printre proprietarii de pisici. Vestea proastă este că, da, poinsettia este toxică pentru pisici, conform experților Purina.

Aceste plante festive conțin o sevă în interiorul frunzelor lor care poate irita gura și esofagul pisicii. Dacă sunt ingerate, pisicile pot avea greață, vărsături, diaree sau salivare excesivă.

Vestea bună este că o pisică ar trebui să mănânce o cantitate mare de poinsettia pentru a se îmbolnăvi grav. Așadar, deși poinsettia nu este la fel de toxică precum alte plante, proprietarii de pisici ar trebui să o lase în afara sărbătorilor.

Amaryllis

Asemănătoare ca aspect cu planta poinsettia, amaryllis este o plantă populară de sărbători cu flori care face parte din familia crinilor. Din păcate, fie că este vorba de bulb, frunze, tulpină sau flori, această plantă reprezintă o amenințare pentru pisici dacă este ingerată.

Plantele de amaryllis conțin substanța chimică licorină, care poate provoca efecte adverse pisicilor, cum ar fi vărsături, diaree și tremurături.

Hrișcă și vâsc

Când vine vorba de plante de casă otrăvitoare pentru pisici, ne vin în minte hrișca și vâscul. La urma urmei, sărbătorile nu s-ar simți complete fără ca hriscă să împodobească holurile sau ca persoanele să se sărute sub vâsc. Cu toate acestea, dacă aveți animale de companie, este mai bine să mergeți pe calea artificială decât să riscați cu aceste plante de sărbători neprietenoase pentru pisici.

Hrișca conține substanțe chimice dăunătoare care sunt toxice pentru pisici. Dacă este ingerată, poate provoca vărsături, diaree, dureri abdominale și salivare. Această plantă cu frunze spinoase și producătoare de fructe de pădure poate fi letală pentru pisici și nu ar trebui să împodobească holul casei dvs. în timpul sărbătorilor.

Evitați să folosiți vâscul dacă aveți pisici. Vâscul conține foratoxine și lectine, care pot provoca reacții similare cu cele ale hrișcăi. În cantități mai mari, pot apărea reacții severe, inclusiv scăderea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, probleme de respirație, convulsii și moarte.

Crinul

O altă plantă de sărbători pe care proprietarii de pisici ar trebui să o țină departe de casele lor sunt crinii. Din păcate, întreaga plantă și chiar și apa din vază, pot fi toxice pentru pisici și pot provoca răni grave sau chiar moartea. Chiar și cantități mici din această plantă pot provoca aritmie sau insuficiență renală.

Azalee

Azaleele, care sunt uneori cunoscute și sub numele de rododendron sau trandafir, sunt o altă plantă de vacanță pe care proprietarii de pisici nu ar trebui să o permită niciodată în casele lor. Cu toate acestea, fiți cu băgare de seamă, deoarece ele apar adesea în buchete de sărbători sau aranjamente florale.

Cei de la Purina spun că azaleele conțin o toxină numită grayanotoxină, care poate afecta în mod negativ canalele de sodiu din corpul pisicii. Toxicitatea azaleei poate provoca o gamă largă de simptome, inclusiv salivare excesivă, scăderea apetitului, slăbiciune, vărsături, diaree și chiar insuficiență cardiacă. Rețineți că toate părțile plantei de azalee sunt toxice pentru pisici.

Ce se întâmplă dacă pisica dumneavoastră ingerează o plantă otrăvitoare?

Cel mai bun mod de a vă menține pisica în siguranță este să evitați să aduceți în casă plante otrăvitoare pentru pisici, deloc. Dacă le aduceți în casă, țineți-le la distanță. Dacă bănuiți că pisica dumneavoastră a ingerat orice cantitate de plantă toxică, apelați imediat la medicul veterinar.

Explorați alte sfaturi de siguranță pentru animale de companie pentru sărbători pentru a afla ce decorațiuni și alte obiecte festive prezintă un risc. Pentru a obține mai multe informații și sfaturi de la experți în materie de animale de companie, vizitați website-ul Purina.Lasă un răspuns

Site creat de