Din Zona

Plateste intotdeauna in avans taxa de pod Fetesti – Cernavoda!

In momentul in care traverseaza podul peste Dunare de pe Autostrada Soarelui, orice sofer trebuie sa achite taxa de pod Fetesti – Cernavoda. Aceasta are o valoare cuprinsa intre 13 Lei si 91 de Lei pentru o trecere si variaza in functie de greutatea, numarul de locuri si numarul de axe ale autovehiculului.

Traversarea podului Fetesti – Cernavoda fara achitarea peajului se considera contraventie si este sanctionata cu amenda, care se calculeaza diferit in functie de categoria autovehiculului si a carei contravaloare poate fi de pana la 20 ori mai mare decat taxa de pod. De exemplu, daca detii un autoturism si nu achiti taxa de pod, vei plati o amenda de pana la 260 de Lei.

Exista patru metode de a achizitiona taxa de pod: la punctele de taxare, prin SMS, in benzinarii sau online. In plus, statul iti ofera sansa de a achita peajul atat in avans, cat si dupa traversarea podului. Spre exemplu, daca ai traversat ieri podul, poti plati pana astazi la ora 23:59. Chiar daca autoritatile iti ofera si posibilitatea de a achita taxa de pod Fetesti – Cernavoda retroactiv, este indicat sa achiti in avans, din urmatoarele considerente:

  1. Pentru a nu uita. Majoritatea celor care traverseaza podul peste Dunare de pe Autostrada Soarelui se indreapta catre litoral, pentru a-si petrece concediul alaturi de familie sau prieteni. Odata ajuns acolo, este posibil sa nu te mai gandesti la obligatii si sa te relaxezi, pierzand din vedere ca trebuie sa achiti peajul. Ca sa nu risti o amenda de 20 de ori mai mare decat valoarea taxei, singura varianta potrivita este sa achiti in avans.
  2. Pentru a scapa de o grija in plus. Argumentul de mai sus se aplica si aici: este un sentiment destul de neplacut sa ajungi in camera de hotel stiind ca trebuie sa te mai achiti de o indatorire in urmatoarele ore. Prin urmare, plateste taxa de pod Fetesti – Cernavoda in avans, scapi de griji si bucura-te din plin de vacanta. In plus, daca platesti din timp, poti sa treci relaxat prin statia de taxare, stiind ca sistemul va recunoaste faptul ca ai achitat peajul.

      3. Pentru a nu pierde timpul. Soferii care aleg sa achite taxa de pod Fetesti – Cernavoda la ghiseele de la kilometrul 144 al Autostrazii Soarelui pierd foarte mult timp si se pot enerva, urmand a fi mai putin concentrati la restul drumului. Ca sa iti faci o idee referitoare la lungimea cozilor si timpul de asteptare, trebuie sa stii ca, in primele sapte luni ale anului 2017, peste 900.000 de soferi au ales sa plateasca peajul la statiile de taxare.

  1. Pentru a evita problemele tehnice. Daca alegi sa achiti taxa de pod Fetesti – Cernavoda retroactiv, exista riscul ca sistemul informatic sa nu functioneze si sa nu poti vira banii pana a doua zi la ora 23.59, la benzinarii sau prin SMS. Practic, vei plati o amenda desi intentia ta nu a fost niciodata aceea de a nu achita peajul.

Prin urmare, cea mai eficienta si rapida modalitate de a achita taxa de pod Fetesti – Cernavoda este online, pe site-ul taxadepod.ro, autorizat de CNAIR. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci datele tale si ale autovehiculului, sa alegi modalitatea optima de plata (card sau ordin de plata), iar intreaga operatiune nu iti va lua mai mult de 2 minute!Lasă un răspuns

Site creat de