Timp liber

PLAYLIST – primul spectacol din 2017 la Teatrul Naţional Cluj-Napoca

playlist

PLAYLIST (Ringasd el magad) de C.C. Buricea-Mlinarcic, primul spectacol al Noului An, în regia și scenografia lui Tudor Lucanu, care va avea loc în Studioul „Euphorion”, sâmbătă, 7 ianuarie 2017, de la ora 19:00: o poveste derulată de-a lungul a nouăsprezece ani – între 1989 și 2008 – a unei familii româno-maghiare, trecute prin „epoca de aur”, cu alte cuvinte fără lumină, căldură, cu alimentele raționalizate și ajunse, în cele din urmă, în plină democrație. O democrație în care vechii securiști sunt acum oameni de afaceri prosperi, iar atunci când sunt demascați, e firesc să nu recunoască: „Nu sunt decât un biet om de afaceri implicat până peste cap în schimbarea la față a țării noastre…”.
Dar dacă doriți să aflați alte amănunte, vă invităm la spectacolul nostru la care veți avea parte și de o ingenioasă viziune scenografică semnată de regizorul Tudor Lucanu, care declară: „Playlist este istoria unei familii mixte care începe în comunismul românesc și se adaptează treptat la noile forme sociale. Playlist este o istorie recentă. O istorie care ne-a schimbat și care continuă să ne schimbe cu sau fără voința noastră. O istorie pe care nu ai cum să o controlezi, ci care mai degrabă te controlează ea pe tine. O istorie subjugată manipulării de orice fel”.

 

Distribuția

– Orsolya Pogăceanu, născută Ivácsonyi, profesoară de muzică, fiica pastorului reformat din Varmezău, după 1989 sound designer: Emőke Kató (actriță la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj)

– Laurenţiu Pogăceanu, inginer, scriitor și eseist diletant, membru al cenaclului SF Andromeda, după decembrie ’89 ziarist la Foaia națională: Ovidiu Crişan

– Melinda Pogăceanu, fiica lor: Sânziana Tarţa

– Omar Şaripov, recepţioner sovietic, rezident în Turkmenia, apoi Omar ben Sharip cetăţean al lumii, rezident în România: Mihai-Florian Nițu (proaspăt membru al trupei Teatrului nostru)

– Toader, mai nou Theodor, Verdinaș, colonel de securitate, fost tehnician zootehnist, iar după 1989 om de afaceri, acţionar la Banca Religiilor: Adrian Cucu

– Reporterul, prezentatorul şi moderatorul TV: Matei Rotaru



Lasă un răspuns

Site creat de